Film mitt i maten

Under fyra lördagseftermiddagar under våren bjuder vi på visning av fyra filmklassiker i S:t Larsgården vid Sollentuna kyrka.

Programmet inleds 15.00 med kaffe och smörgås,
filmvisningen startar med en introduktion ca 15.30.
Undantag 7/3 då filmen börjar 15.00 med kaffepaus i mitten.

1 februari: Barabbas (1953)

Med Ulf Palme, Eva Dahlbeck, Anders Henrikson m.fl.

Vi inleder vårens filmvisningar med en klassiker – Barabbas, efter Pär Lagerkvists roman. Det här är berättelsen om rövaren Barabbas som av Pontius Pilatus friges vid påskhögtiden, istället för Jesus som korsfästs. Detta påverkar Barabbas så att hans personlighet förändras. Han börjar försöka ta reda på vem den korsfäste var och vilken betydelse han haft. En lång och plågsam väg, ska det visa sig.

Regi: Alf Sjöberg 

7 mars: Spelman på taket (1971)

Med Chaim Topol m.fl.

En musikalisk berättelse som innehåller både komik och dramatik när mjölkutköraren Tevje försöker upprätthålla judiska traditioner i samspelet med sina giftasvuxna döttrar och hustrun Golde. Dessutom vill tsaren driva ut det judiska folket ur Tevjes by Anatevka.

Obs! Filmen är tre timmar lång och visas därför med kaffepaus i mitten. Vi börjar filmvisningen redan 15.00

Regi: Norman Jewison 

4 april: Faust (1926)

Med Gösta Ekman d.ä, Emil Jannings m.fl.

Klassisk tysk stumfilm om Mefistofeles (djävulen) som vill ta kontroll över jorden och människorna. Därför slår han vad med en ängel att han kan överta själen på en gammal klok professor, Faust. Efter att vadet är ingånget släpper Mefistofeles lös en pest mot vilken det inte finns någon bot, för att på så vis tvinga Faust, som förtvivlas över att han inte lyckas stoppa dödens framfart, att överge både sin gudstro och tron på vetenskapen. Genom detta görs Faust så desperat att han slutligen söker hjälp hos djävulen och säljer sin själ. Lyckas Mefistofeles med detta vad vinner djävulen kampen om människorna för gott

Regi: F W Murnau

25 april: Jim och piraterna Blom (1987)

Med Johan Åkerblom, Ewa Fröling, Stellan Skarsgård, Hans Alfredson m,fl.

Vår modernaste film! Bara 33 år gammal! Jim är åtta år och har mist sin pappa Gustav. Pojken flyr in i fantasins värld och träffar bland annat sin pappa som inte alls säger sig vara död, utan snarare bortrest. Jim träffar också Kolavippen, en man som åker runt på en flakmoped och hämtar alla döda. Hans Alfredsons personliga film där han både roligt, actionfyllt och sorgligt bearbetar sorgen efter sin vän Tage Danielsson.

Regi: Hans Alfredson