Planera dopdagen

När du bokar dop på hemsidan kan du välja kyrka, lokal för dopkalas och även låna en dopklänning. Läs mer om hur det fungerar här.

Det är enkelt att planera dopdagen!

Här på hemsidan kan du boka och planera dopdagen. Du kan du i lugn och ro se dig omkring virtuellt i församlingens kyrkor, ta del av information om olika lokaler för dopkalas och se bilder av lokalerna. På denna sida kan du kan även se bilder av de dopklänningar du kan låna samt lyssna på doppsalmer. När du har besämt dig, är det bara att boka och framföra dina önskemål. 

Lokal för dopkalas

När du bokar dopet, kan du förutom att välja datum, tid och kyrka också lägga till lokal för dopkalas, det vare sig om du vill ordna med maten själv eller om du tar hjälp av en cateringfirma. Alla lokalerna har kök med faciliteter som kyl, frys, spis, porslin och diskmaskin, även om de varierar i storlek. 

Kostnad: Det är gratis att låna lokal såvida man är medlem i Sollentuna församling. Är man inte hemmahörande i församlingen, kan man hyra lokalen för 500 kronor.

Här får du veta mer om olika kyrkor och lokaler

Dopklänning

Samtliga kyrkor har dopklänning att låna ut. Lån av dopklänning är även det ett tillval du gör när du bokar dopet. Mer information och bilder av dopklänningarna hittar du här

 

Doppsalmer

Här hittar du ett utbud av vackra doppsalmer som du kan lyssna på och välja bland. Du kan framföra dina önskemål om psalmer och annan musik bland annat under dopsamtalet.