Svenska kyrkan Sollentuna Besöksadress: Sköldvägen 10, 19147 SOLLENTUNA Postadress: BOX 13, 19121 SOLLENTUNA Telefon:+46(8)50551300 E-post till Svenska kyrkan Sollentuna

Boka dopet här

Nu kan du boka dop här på hemsidan. Du kan i lugn och ro välja den kyrka och tid som passar för dig. Du kan också boka dop genom att ringa eller mejla. Önskar du att genomföra dopet på en annan plats än i kyrkorummet, ordnar vi det.

Vil du ändå boka doptid genom att ringa, når du bokningen på 08-505 513 40. Du kan naturligtvis också mejla sollentuna.bokning@svenskakyrkan.se en förfrågan. Du hittar lediga doptider här.

SPECIELLA ÖNSKEMÅL

Om du har speciella önskemål, till exempel om du vill ha en präst du har haft kontakt med förut och som kanske finns i en annan församling, kan du skriva detta i textrutan i bokningsformuläret. Om du vill genomföra dopet på en annan plats än i kyrkan, kan du antingen ringa 08-505 513 40 eller fylla i ett formulär

Mer om bokning via hemsidan

Du bokar datum, tid, kyrka och eventuellt lokal för dopkalas på hemsidan. När du har genomfört bokningen får du ett mejl med en preliminär bekräftelse. Den slutgiltiga bekräftelsen kommer första vardagen efter bokningen. En präst kontaktar dig i god tid innan dopet och stämmer av en tid för dopsamtal.

LOKAL FÖR DOPKALAS

Du kan också lägga till lokal för dopkalas, vare sig du vill ordna med maten själv eller tar hjälp av en cateringfirma. Alla lokalerna har kök med faciliteter som kyl, frys, spis, porslin och diskmaskin, även om de varierar i storlek.

Här får du veta mer om olika kyrkor och lokaler

DOPKLÄNNING

Samtliga kyrkor har dopklänningar att låna ut. Lån av dopklänning är även det ett tillval du gör när du bokar dopet. Mer information och bilder av dopklänningarna hittar du här

Vad kostar det att döpa?

Dopet är kostnadsfritt inom Svenska kyrkan oavsett vilken församling man väljer att ha dopet i.

Vill du boka vigsel, begravning, gravsättning eller prata med oss om andra saker? Då kan du kontakta oss.