Foto: IKON

Pilgrim - vandra tillsammans

Pilgrimsvandra tillsammans med Svenska kyrkan i Skövde. Att pilgrimsvandra är att ge vägen en chans, det finns inget annat mål än vägen i sig, och att få dela sin vandring tillsammans med andra och Gud.

Pilgrimsvandringar 2022

Visa mig Herre din väg och gör mig villig att vandra den

Heliga Birgittas pilgrimsbön

Pilgrimsvandringarna är över för höstterminen. S:ta Elins led är öppen året om, du kan läsa mera om leden här nedan.

S:ta Elins pilgrimsled

S:ta Elins leden Skövde till Varnhem. Foto: Karl Hvass

Följ med på en tur mellan Skövde och Varnhem med fina och intressanta stopp på vägen.
Turen börjar vid S:ta Helena kyrka som ligger mitt i Skövde centrum. S:ta Helena kyrka rymmer en nästan tusenårig historia och har ett fint läge vid Hertig Johans torg mitt i centrala Skövde, omgiven av en härlig park.

Leden är nyligen renoverad/uppdaterad med en del nya stolpar och uppmärkt med helt nya skyltar (du ser skylten här invid). Här laddar du ned en karta med beskrivning över hela S:ta Elins leden.

Beskrivning från S:ta Helena kyrka. Ta vänster ut mot Kungsgatan. Cykla/gå upp mot korsningen vid Skövde gymnasium. Strax efter korsningen sväng in höger på Södra Bergvägen. 100 meter efter undergången, Vadsboleden syns första pilgrims- skylten på vänster sida, vik in på cykel/gångbanan till Våmb.

Framme i Våmb kan du besöka kyrkan om du önskar. Kyrkan är öppen måndag-fredag när personal finns på plats 8.00-15.00, maj till sista september.

Välkommen att vandra S:ta Elinsleden!