Foto: IKON

Pilgrim - vandra tillsammans

Pilgrimsvandra tillsammans med Svenska kyrkan i Skövde. Att pilgrimsvandra är att ge vägen en chans, det finns inget annat mål än vägen i sig, och att få dela sin vandring tillsammans med andra och Gud. Just nu många nya vandringar, håll extra koll på pilgrimssidan!

Vandringar i Skultorp. Välkommen med på sommarens vandringar i natursköna Skultorp enligt följande:

14/6
Nabben, ca 1,5 km – de sista ca 800m relativt stark lutning uppför. Vi njuter av vår egen medhavda matsäck uppe vid Nabben. Andakt. I gemenskap vandrar vi tillbaka.
28/6
Temavandring runt Sjötorpssjön, totalt ca 4 km. Vi äter vår egen medhavda matsäck vid återkomsten till Kyrketorpsgården.
16/8
N Kyrketorps g: a kyrka, ca 2,5 km, totalt ca 5,0 km. Väl framme till kyrkan äter vi vår egen medhavda matsäck. Andakt. I gemenskap vandrar vi tillbaka.
30/8
Temavandring totalt ca 3,3 km. En liten del av vandringen, ca 20 m, vandrar vi under en bro. Ta gärna med ficklampa. Vi njuter av vår egen matsäck vid återkomst till Kyrketorpsgården.

För samtliga vandringar gäller; start 17.30 och mål vid Kyrketorpsgården, Skultorp. Kläder efter väder och bra skor. Vi följer FHM rekommendationer vad gäller antal deltagare. Det är egen medhavd matsäck som gäller vid samtliga tillfällen.

Kontakt och anmälan senast samma dag kl 12.00 till:
Carina Björklund 0500 – 496806.

Varmt välkommen med på vandring hälsar: Zeyad, Olle o Carina

Pilgrimsvandringar-dagsturer.
Vid två tillfällen i sommar finns det möjlighet att följa med på pilgrimsvandringar i form av dagsturer. Jesus säger: ”Jag är vägen, sanningen och livet”. Att pilgrimsvandra är att ge vägen en chans, det finns inget annat mål än vägen i sig, och att få dela sin vandring tillsammans med andra och Gud. Vi stannar utmed vägen för reflektioner och bön, mässa och matpauser.

Måndag 21 juni. Tema: Vägen.
Vi går till Skultorps nabbe och runt Simsjön. Ca 8,5–9 km i blandad terräng.
Start kl.10.00 Parkeringen vid Stora badviken Simsjön. Åter ca.16.00.
Medtag matsäck för dagen-lunch och fika.
Vattenflaska, sittunderlag, bra skor eller kängor att gå i, plåster och solskyddsfaktor. Max 15 deltagare.
Ledare Tina Redin, diakon och Eva Kaiser, präst.
Anmälan till eva.kaiser@svenskakyrkan.se tfn. 0500-47 65 11.

Lördag 28 augusti. Tema: Skapelsens skönhet.
Vi går längs den gamla dragvägen utmed Göta kanal, från Töreboda till Hajstorp tur och retur. Ca 9 km. Vi utgår från Töreboda station 9.40 dit du tar dig själv med tåg eller egen bil. Tåg från Skövde 9.18. Medtag matsäck för dagen-lunch och fika. Vattenflaska, sittunderlag, bra skor eller kängor att gå i, plåster och solskyddsfaktor. Möjlighet finns att köpa kaffe, glass, fika på café i Hajstprp.
Max 15 deltagare.
Ledare Tina Redin, diakon och Eva Kaiser, präst.
Anmälan till kristina.redin@svenskakyrkan.se tfn. 0500-47 65 37.

Med reservation för eventuella ändringar.