Foto: IKON

Pilgrim - vandra tillsammans

Pilgrimsvandra tillsammans med Svenska kyrkan i Skövde. Att pilgrimsvandra är att ge vägen en chans, det finns inget annat mål än vägen i sig, och att få dela sin vandring tillsammans med andra och Gud.

Pilgrimsvandringar vår och sommar 2022

Pilgrimsvandringar i Skultorp. Välkommen med på sommarens vandringar i natursköna Skultorp!

15/8 Hallabro, totalt ca 2-2,5km. Del av vandringen sker på spång. Vid återkomsten till Kyrketorpsgården grillar vi korv. Andakt. Start 17.30 och mål vid Kyrketorpsgården, Skultorp. Kläder efter väder och bra skor.

29/8 Temavandring. Totalt ca 3 km. Vi avnjuter vår egen medhavda matsäck vid återkomsten till Kyrketorpsgården. Start 17.30 och mål vid Kyrketorpsgården, Skultorp. Kläder efter väder och bra skor.
Varmt välkommen med på vandring hälsar, Zeyad, Olle och Carina.

Kontakt: Carina Björklund, diakon 0500–496806
carina.bjorklund@svenskakyrkan.se

Pilgrimsretreat i S:t Lukas kyrka Billingehus 4/6.

Visa mig Herre din väg och gör mig villig att vandra den

Heliga Birgittas pilgrimsbön

Lördag 4/6. Start kl. 10:00 i S:t Lukas kyrka. Anmälan till Anna-Lena senast den 25/5.
Kontakt: Elisabeth Hellkvist 0500-49 68 07
elisabet.hellkvist@svenskakyrkan.se

Anna-Lena Johansson 0500-47 65 94
anna-lena.johansson@svenskakyrkan.se

Pilgrimsvandring till Våmbs kyrka 6/6.

Måndag 6/6. Start kl.10:00 i S:t Johannes kyrka, Hentorp. Vi firar mässa tillsammans vid Våmbs kyrka.
Kontakt: Carina Björklund, diakon 0500–496806
carina.bjorklund@svenskakyrkan.se

Tema: Dela liv. Måndagen den 27/6.
INSTÄLLD. Pilgrimsvandringen är inställd på grund av hög temperatur.

Tema: Här vilar lugnet. Lördagen 13/8.
INSTÄLLD.

Tema: Dela liv. Lördag 10/9.
Pilgrimsvandring Billingeleden

Vi går en dagsvandring längs delar av den vackra Billingeleden, över Ryds ängar och förbi Ryds grottor. Bitvis svår terräng. Start vid Ryds kyrkoruin kl. 09.30 (buss 1 från Resecentrum till sjukhuset). Åter senast kl. 16.00. Medtag matsäck för dagen: lunch och fika. Vattenflaska, sittunderlag, bra skor eller kängor, kläder efter väder, plåster och solskyddsfaktor.

Ledare: Eva Kaiser, präst och Tina Redin, diakon.
Anmälan görs senast den 6/9, till: Tina Redin på tel. 0500-47 65 37
kristina.redin@svenskakyrkan.se

Ladda ned program över Pilgrimsvandringar här.

S:ta Elins pilgrimsled

S:ta Elins leden Skövde till Varnhem. Foto: Karl Hvass

Följ med på en tur mellan Skövde och Varnhem med fina och intressanta stopp på vägen.
Turen börjar vid S:ta Helena kyrka som ligger mitt i Skövde centrum. S:ta Helena kyrka rymmer en nästan tusenårig historia och har ett fint läge vid Hertig Johans torg mitt i centrala Skövde, omgiven av en härlig park.

Leden är nyligen renoverad/uppdaterad med en del nya stolpar och uppmärkt med helt nya skyltar (du ser skylten här invid). Här laddar du ned en karta med beskrivning över hela S:ta Elins leden.

Beskrivning från S:ta Helena kyrka. Ta vänster ut mot Kungsgatan. Cykla/gå upp mot korsningen vid Skövde gymnasium. Strax efter korsningen sväng in höger på Södra Bergvägen. 100 meter efter undergången, Vadsboleden syns första pilgrims- skylten på vänster sida, vik in på cykel/gångbanan till Våmb.

Framme i Våmb kan du besöka kyrkan om du önskar. Kyrkan är öppen måndag-fredag när personal finns på plats 8.00-15.00, maj till sista september.

Välkommen att vandra S:ta Elinsleden!