Sköllersta församling söker ny kyrkoherde

Sköllersta församling är belägen ca 2,5 mil söder om Örebro. Församlingen präglas av landsbygd med Pålsboda som centralort. Det finns fem kyrkor varav en är i Pålsboda där också församlingsexpeditionen är belägen med administrativt centrum. Antalet kyrkotillhöriga är ca 2900 och vi är 12 anställda.

Vår församling breder ut sig i ett vackert landskap i lantlig miljö i södra Närke. Här finns engagerade medarbetare, anställda och ideella som är öppna för nya utmaningar. Genom många kloka beslut och stora förändringar i församlingen har vi kommit långt i utvecklingen och vill fortsätta framåt. Här blir du en viktig drivkraft för nya beslut och för många verksamheter som du tillsammans med andra i olika konstellationer ska driva och leda in i framtiden.

Det finns många glädjeämnen i församlingen. Särskilt bör nämnas vår aktiva barn-och ungdomsverksamhet som samlar många vardag som fest. På samma sätt inbjuder våra kyrkorum till gemenskap och söndagens mässa är inget undantag. Församlingen är känd av många och är en given aktör i samhället. Det ekumeniska arbetet präglas av glädje och gemenskap och är en naturlig del av församlingslivet.

Vi söker dig som har behörighetsgivande kyrkoherdeutbildning. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av tidigare arbetsledning. Men viktigast är att:

·       Du är driftig och nyfiken och vill leda församlingen i de möjligheter och utmaningar som finns.

·       Du vill vara en andlig ledare som står stadigt i traditionen, men som vågar utforska nya vägar för evangeliets spridning.

·       Du vill för verka för en levande ekumenisk gemenskap

·       Du ser ideellt arbete som en naturlig del av att vara kyrka

·       Du vill verka för en öppen och tillgänglig kyrka, vardag som helg.

·       Du är kommunikativ och ser vikten av samarbete, även över församlingsgränserna.

·       Du är en tydlig, men samtidigt lyhörd ledare med mod att ta beslut.

·       Du är en lagspelare som vill inspirera, motivera och utmana andra.

·       Du ser positivt på församlingens del i att verka för en levande landsbygd i samarbete med andra föreningar, myndigheter, skola etc.

Vi erbjuder dig:

·       Motiverade och kompetenta medarbetare

·       Engagerade förtroendevalda och ideella

·       Goda möjligheter att i yrkesrollen jobba som andlig ledare och präst.

·       En arbetsplats men god arbetsmiljö där människor trivs och utvecklas.

·       Möjlighet att påverka församlingens utveckling.

·       HR-stöd.

·       Möjlighet till administrativt stöd.

·       Möjlighet till chefscoachning/personlig utveckling.

Tjänsten är på heltid och tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta

Sara Folkeson, kyrkorådets ordförande, tfn 0703-333240/sara.folkeson@svenskakyrkan.se

Välkommen med din ansökan!

Ansökan skickas senast 22-11-14 OBSERVERA NYTT DATUM

till: skollersta.forsamling@svenskakyrkan.se