Bilden visar Kusmarks kyrkas torn mot blå himmel. Längs upp i tornspiran sitter den förgyllda kyrktuppen.
Foto: Janne Lindberg

Välkommen, nyinflyttad!

Vi finns i hela kommunen och du är varmt välkommen att dela gemenskapen.

Kanske har du redan lokaliserat ett och annat kyrktorn, eller gått förbi något hus med en Svenska kyrkan-skylt på fasaden. Vi finns i hela kommunen, organiserade på lite olika sätt i pastorat och församlingar. Vill du veta mer om hur, kan du läsa om det här.

Men hur vi är organiserade, är inte det viktigaste. Det som spelar roll är allt vi gör tillsammans. Vår målsättning är att det ska finnas något för alla; träffar för barn och föräldrar, körer för små och stora, samtalsgrupper, luncher, scouter, tillfällen att dela himlastormande glädje och djupaste sorg. Livet, helt enkelt. Där du är, just nu.

Klicka på någon av bilderna nedan för att komma vidare till kontaktuppgifter och presentation av församlingar och verksamheter.

Vad vill du göra idag?

Församlingar och pastorat inom Skellefteå kommun

Bli medlem i Svenska kyrkan

Är du inte ännu medlem, men vill bli? Så roligt, du är varmt välkommen!

Klicka här

Samverkan 

Svenska kyrkan samverkar också med bl a dessa organisationer:

EFS

EFS - Evangeliska fosterlandsstiftelsen - finns på många håll i Sverige med lokala missionsföreningar som bas för arbetet och är samlad i en riksorganisation, uppdelad i sju geografiska områden varav Västerbotten är ett.

Hela människan Skellefteå

Hela människan Skellefteå (f.d. Skellefteå stadsmission) bedriver socialt arbete på kristen grund i Skellefteå och målgruppen är människor i utsatta livssituationer.

Samarbetet med Katolska kyrkan

När S:ta Maria katolska kapellförsamling övertog ägandet av Sjungande dalens kyrka (blivande Sankta Maria kyrka) fördjupades också samarbetet mellan Svenska kyrkan och Katolska kyrkan i Skellefteå.