Skellefteå landsförsamling

Skellefteå landsförsamling, som ingår i Skellefteå pastorat, finns i Anderstorp, Sörböle, Sunnanå, Mobacken, Sjungande dalen och i centrala Skellefteå.
Det bor 20 612 invånare i församlingen och 78,9 procent av dessa är medlemmar i Svenska kyrkan.
Skellefteå landsförsamlings kyrka, Sjungande dalens kyrka, Mobackenkyrkan,  Sunnanå kyrka, Sörböle kyrka och Anderstorps kyrka är församlingens sex kyrkor och de sex begravningsplatserna är Gamla kyrkogården, Klostergärdan, Lunds begravningsplats, Södra kyrkogården, Västra kyrkogården och Västra nedre kyrkogården.

Församlingsherde

Arne Andersson