Terminskonfirmation

Det finns lite olika valmöjligheter för dig som konfirmand i Simrishamn – S:t Olof/Rörum. Oavsett vad du väljer så innebär konfirmationstiden en spännande upplevelse med samtal om livet och tron, om Gud, Vad Jesus ville, om kärlek, hur vi är mot varandra. Vi lyssnar på musik och sjunger, gör upplevelsevandringar, åker på resor eller läger med mera. Fyll i anmälningsblanketten och gör ditt val senast den 7 september och skicka den till Svenska kyrkan i Simrishamn.

Simrishamn
Terminskonfirmation
Start i vecka 45 2008 – preliminärt konfirmationsdatum den 9 maj 2009
Rollspelsgrupp
Vi träffas en gång i veckan på torsdagar. Varannan vecka spelar vi rollspel, varannan vecka diskuterar vi och gör övningar kring kristendomen och olika livsfrågor tillsammans med tjejgruppen. Rollspel innebär att konfirmanden får iklä sig en roll och tillsammans med de övriga konfirmanderna i gruppen ger vi oss ut på ett äventyr i spelets form där vi råkar ut för olika dilemma och problem som ska lösas. Vi åker på läger både på hösten och på våren tillsammans med tjejgruppen.
Tjejgrupp
Vi träffas en gång i veckan på torsdagar. Varannan vecka träffas vi i tjejgruppen. Varannan vecka diskuterar vi och gör övningar kring religion och olika livsfrågor tillsammans med rollspelsgruppen. Vi åker på läger både på hösten och på våren tillsammans med rollspelsgruppen.
Musik- och filmgrupp
Vi träffas en gång i veckan på tisdagar (en gång i månaden på lördagen). Varannan vecka sysslar vi med musik, ser på och diskuterar film. Varannan vecka diskuterar vi och gör övningar kring religion och olika livsfrågor tillsammans med den ”allmänna gruppen”. Vi åker på läger till Malmö i februari där ser vi bland annat musikalen Jesus Christ Superstar med Ola Salo i rollen som Jesus.
Allmän grupp
Detta är gruppen för dig som inte vill ha någon särskild profil. Vi träffas en gång i veckan på tisdagar (en gång i månaden på lördagen). Varannan vecka träffas vi pratar utifrån olika teman, gör studiebesök, ser på film, pysslar och bakar och mycket annat. Varannan vecka diskuterar vi och gör övningar kring religion och olika livsfrågor tillsammans med musik- och filmgruppen. Vi åker på läger till Malmö i februari 2009 där ser vi bland annat musikalen Jesus Christ Superstar med Ola Salo i rollen som Jesus.
S:t Olof
Terminskonfirmation
Start i vecka 39 2008 - Konfirmation den 2 maj 2009
Pilgrimsgrupp
Vi träffas varannan vecka på måndagar. Under konfirmandtiden får du möta de olika gestalterna i Bibeln på ett levande och lekfullt sätt, du får ta en aktiv del i gestaltandet av gudstjänsten och upptäcka kyrkans mysterier och du får vara med om att under vandring samtala om livets viktiga frågor. Vi målar/ritar, lyssnar, samtalar, sjunger, löser olika dilemman. I mars åker vi på en resa till Vadstena där vi bland annat får del av de medeltida mysterierna kring klostret.
Fördelar med terminskonfirmation
Du får sommarlovet fritt
Du kan välja mellan att konfirmeras i S:t Olof/Rörum eller Simrishamn
Du åker på spännande läger.
 
 
Vem får vara med?
Alla som vill är välkomna att prova på att vara med på träffarna, också du som inte är döpt eller tillhör Svenska kyrkan. Tillhör du en annan religion står du bara över själva konfirmationsmomentet i slutet av konfirmandtiden (man behöver alltså inte vara kristen för att få vara med!). För dig som inte är döpt, men vill bli det, kommer denna möjlighet att erbjudas under konfirmandtiden.