Drop-in-dop & -vigsel i Vallda

Boka drop-in-tid lördagen den 16/10 kl. 10-14 i Vallda kyrka. Det går också bra att droppa in samma dag, men det kan bli kö. • Vi ordnar med präst, sång och musik. • Vi gör festligt i kyrkan med blommor. • Vi bjuder på kalas med fika efteråt.

Vad är drop-in-dop/vigsel?
Drop-in-dop/vigsel behöver du inte planera för eller boka i förväg. Dopet passar för barn, ungdomar och vuxna. Liksom andra dop kostar inte ett drop-in-dop någonting. Det gör inte heller drop-in-vigseln.

Vi börjar med ett kort dop/vigselsamtal med prästen, sedan blir det dop/vigselgudstjänst och efteråt dopkalas eller fika.

Boka tid eller droppa in?
Boka på tel: 0300-32 35 50/saro.pastorat@svenskakyrkan.se. Då får ni en tid ni ska komma. Ni kan också välja att droppa in samma dag, men då kan det bli kö och väntetid.

Litet eller stort?
Ni kan komma själva i närmsta familjen eller ta med släkt och vänner. 

Dopkalas eller fika efteråt
Efter dopgudstjänsten välkomnar vi er till ett dopkalas i församlingshemmet. Här bjuds på tårta, kaffe/te, festis, fruktpuré och majskrokar. Vi har nötförbud i våra lokaler. Meddela gärna om ni blir fler än fem personer. 

Tänk på detta vid dop
• Den som vill döpas som vuxen ska ta med legitimation. 
• Om den som ska döpas är under 18 år behöver du uppge barnets personnummer och ta med samtliga vårdnadshavares legitimation. Tänk på att ta med undertecknat samtycke från vårdnadshavare som inte är med vid dopet.

Tänk på detta vid vigsel
• Det enda ni behöver tänka på är att beställa hindersprövning från Skatteverket i god tid och ta med er den godkända hindersprövningen, legitimationer och ringar till drop-in-tillfället. Kom ihåg att minst en av er ska vara medlem i Svenska kyrkan.

Det är vi som jobbar under dagen!