Högbo kyrka

Högbo kyrka

Vacker 1700-tals träkyrka belägen efter "Tidernas väg" i Högbo.

Bröllop - och vigselkyrkan nummer ett i Sandviken

Högbo kyrka är Sandvikens pastorats mest populära vigsel- och dopkyrka.
Förutom vigslarna och dopen firar vi gudstjänst med jämna mellanrum. Vissa söndagar är det Livsrum med blandat innehåll.
På sommaren är det vägkyrka och det bjuds på "Musik i sommarkväll".
Vi är många som trivs i Högbo kyrka, välkommen du också.
Håll utkik i kalendern om vad som händer i Högbo kyrka.

Här kan du se hur det ser ut inne i Högbo kyrka

om högbo kyrka

Kyrkan från 1777 med en dramatisk altartavla, en massa märkliga kunga- och biskopstavlor som stirrar stint på väggarna är trots allt mycket charmig och stämningsfull med ett ljust och lätt intryck.
-Måste vara den vänliga atmosfären.
Högbo kyrka fick en vakande guldtupp högst upp på tornet i mitten på 1800 talet.
Altartavlan målad 1949 av Olle Hjortzberg ersatte den gamla altartavlan från 1700 talet. Hjortzberg målade även predikstolen 1949 med målningar som föreställer Kristus och de fyra evangelisterna samt Sankt Ansgar, Sankt Birgitta och Olaus Petri.
Kyrkans brudkrona är av silver med hängande silverlöv och tillverkad i Gävle 1786 av Johan Ek.
Orgeln är från 1970, Magnussons orgelbyggeri.

Kyrkorummet rymmer ca 230 personer.

kontakt högbo kyrka

Adress: Högbovägen 221
811 92 Sandviken

bokning av högbo kyrka, dop och vigsel

Pastorsexpeditionen: 026-25 30 53

Om själva platsen Högbo där kyrkan är belägen kan du läsa här på Högbo bruks hemsida

Västanygården Foto: Madelene Perpåls

västanbygården

Församlingsgården Västanbygården invigdes 1982. Den är belägen i Västanbyn nära platsen där det gamla kapellet låg som man gick till innan Högbo kyrka byggdes. När Seljansborgs kyrka såldes flyttades Seljansborgs klocktorn till Västanbygården 2014.
Gården med sina generösa lokaler rymmer körer, musik, barnverksamhet och en massa andra samlingar.
Här har vi också vävstuga som används flitigt.

Stora salen rymmer ca 100 personer
Lilla salen rymmer ca 20 personer

KONTAKT västanbygården

Adress: Länsmansvägen 39