Other languages with Google Translate

Ringsjö församling

I mitten av Skåne hittar du Ringsjö församling med de tre kyrkorna; Hurva, Gudmuntorp och Bosjökloster. Vi firar gudstjänst i minst en av kyrkorna varje söndag och kyrklig helgdag.

Detta nummer sträcker sig från mars - maj. Förutom församlingens verksamheter kan du i detta nummer läsa om Påsken och tankar kring fastan.

Kyrkforum 1 2019

Bibeln kallas ibland böckernas bok. Kanske för att den spänner över så många olika genrer. Här finns spännande berättelser, underbar poesi och viktig levnadsvisdom. Vill du lära dig mer om Bibeln? I vår startar vi en studiegrupp om Bibeln som kulturbärare och som helig text. Nästa tillfällen blir den 2 april och 16 april, samma tid och plats. Det blir också en enklare måltid! Ingen anmälan! Varmt välkomna!

19/3 KL 18.30 NYFIKEN PÅ BILBELN? - KYRKANS HUS, BOSJÖKLOSTER

Välkomna!

AFTONSÅNG I FASTETID I RINGSJÖ FÖRSAMLING

Aftonsång i Fastetid är en återkommande andakt som firas i våra kyrkor Hurva och Bosjökloster under fastan. Det är en kortare andakt där Ringsjö kyrkokör deltar. Du kan uppleva aftonsång vid följande tillfällen: 13/3 kl. 18:30 i Hurva, 20/3 kl. 18:30 i Bosjökloster, 27/3 kl. 18:30 i Hurva, den 3/4 kl. 18.30 i Bosjökloster samt 10/4 kl. 18.30 i Bosjökloster. Välkomna!

Denna torsdagsmorgon firar vi en enkel mässa tillsammans i Gudmuntorp kyrka. Därefter äter vi frukost gemensamt. Ingen anmälan. Varmt välkommen!

21/3 KL 9:00 FRUKOSTMÄSSA I GUDMUNTORP KYRKA

Jungfru Marie bebådelsedag firar vi med Musikgudstjänst och skönsjungande Trio JAG medverkar. Idag är temat  'Guds mäktiga verk' och texterna handlar om att Gud ska födas som en människa av Maria och visa sig för oss. Varmt välkommen!

24/3 KL 11.00 MARIE BEBÅDELSEDAG - MUSIKGUDSTJÄNST, BOSJÖKLOSTER KYRKA

Jungfru Marie bebådelsedag firar vi med Musikgudstjänst och skönsjungande Trio JAG medverkar. Idag är temat 'Guds mäktiga verk' och texterna handlar om att Gud ska födas som en människa av Maria och visa sig för oss. Varmt välkommen!

Filmkväll igen! Vi varvar samtal om livet med spännande och roliga filmer. Efter filmen fikar vi och pratar om vår film upplevelse! Varmt välkomna!

28/3 KL 18:30 NYFIKEN På KULTUR, KYRKANS HUS BOSJÖKLOSTER

Efter tre allvarliga och tunga söndagar om livets kamp och vånda kommer Midfastosöndagen som en ljus och glädjefylld vilodag. Denna söndag medverkar barn från vår verksamhet.  Vi inleder med Familjegudstjänst med ämnet 'Livets bröd'. Därefter serveras det lunch i församlingshemmet. Det blir tipsrunda med startavgift, 50 kronor för vuxen samt brödförsäljning med insamling till svenska kyrkans fastekampanj. "Samma himmel. Samma rättigheter. Verkligheten ser olika ut". Varmt välkomna hälsas liten som stor!

31/3 KL 11:00 MIDFASTOSÖNDAGEN, HURVA KYRKA - BARN FRÅN VÅR VERKSAMHET MEDVERKAR

Efter tre allvarliga och tunga söndagar om livets kamp och vånda kommer Midfastosöndagen som en ljus och glädjefylld vilodag. Denna söndag medverkar barn från vår verksamhet. Vi inleder med Familjegudstjänst med ämnet 'Livets bröd'. Därefter serveras det lunch i församlingshemmet. Det blir tipsrunda med startavgift, 50 kronor för vuxen samt brödförsäljning med insamling till svenska kyrkans fastekampanj. "Samma himmel. Samma rättigheter. Verkligheten ser olika ut". Varmt välkomna hälsas liten som stor!

Ledare: Jan-Åke Martinsson & Anneli Elmelid.

Dagen inleds med mässa i Bosjökloster kyrka kl. 10:00.

28/4 KL 10-17:30 RETREAT I BOSJÖKLOSTER

I dagens samhälle går stor del av vår tid åt till kommunikation med andra människor. Mejlen plingar, telefonen ringer, allt sker här och nu, dygnet runt. Världen är stor och vi vill hänga med, vi är ständigt nåbara. Mitt i denna virvel av information är det lätt att tappa taget om själen. Att vara på retreat är att dra sig undan. Större delen av tiden är man i tystnad. På så sätt får man en möjlighet att lyssna inåt till sina egna tankar. Retreat ger också en möjlighet att få reflektera över sin tro och upptäcka mer av vem Gud är. De retreater som anordnas inom Svenska kyrkan bygger på den kristna tron. Dagarna delas in och ges rytm med hjälp av andakter, meditation och måltider. Däremellan råder tystnad och egen tid för reflektion. Retreaterna i Bosjökloster ger möjlighet till en dag i stillhet och tystnad med möjlighet att vandra i vacker slottsmiljö. Ledare: Jan-Åke Martinsson & Anneli Elmelid. Kostnad 150 kr. Anmälan senast den 23 april till 070-6633530 Lunch och fika ingår. Dagen inleds med mässa i Bosjökloster kyrka kl. 10:00.