Ringsjö församling

I mitten av Skåne hittar du Ringsjö församling med de tre kyrkorna; Hurva, Gudmuntorp och Bosjökloster. Vi firar gudstjänst i minst en av kyrkorna varje söndag och kyrklig helgdag.

Vi ställer in besök på äldreboenden tills vidare.

RINGSJÖ FÖRSAMLING OCH COVID 19

När krisen drabbar vill vi som församling finnas på plats för att möta människors frågor och oro. Därför stänger vi inte våra verksamheter förrän det kommer riktlinjer som säger att också sammankomster med färre än 50 personer ska ställas in. Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och uppmanar till god handhygien. Vi undviker kroppskontakt, som t ex handskakningar och kramar. Vi hoppas att var och en som brukar delta i våra verksamheter tänker på att visa omsorg och stanna hemma vid sjukdomssymptom. Vi ställer in besök på äldreboenden tills vidare. Om situationen förändras så att verksamheter måste ställas in kommer vi att meddela detta på hemsidan och Facebook. Är du orolig och behöver någon att prata med får du gärna ringa kyrkoherde Helene Öhman, 0706633753.

Kulis - öppet

Kulis har öppet som vanligt. Det serveras fortfarande fika, men numera anpassat efter smittskyddsregler.

Onsdagsgruppen och Träffpunkten - öppet

Onsdagsgruppen och Träffpunkten har öppet som vanligt. Vårt mellanmål kommer att vara anpassat efter smittskyddsreglerna. I övrigt strävar vi efter att ge barnen en så trygg tillvaro som möjligt.

Kyrkokören - inställd

Kyrkokören är inställd! Många av våra körmedlemmar tillhör riskgruppen varför vi ställer in kyrkokörens repetitioner tillsvidare.

31/3 KL. 18 SINNESROGUDSTJÄNST I BOSJÖKLOSTER KYRKA

Sinnesrogudstjänsten blir av! Vi kommer att hålla en andakt och be en bön, lyssna till musik och de som vill får tända ett ljus.

5/4 kl.11 Palmsöndagen

Mässan på Palmsöndagen i Gudmuntorp kyrka blir av! Nattvarden kommer att delas ut på ett lite annorlunda sätt, med s k särkalkar. Det betyder att du inte behöver doppa i samma bägare som alla andra. Det är viktigt att vi följer säkerhetsföreskrifterna. Det betyder att den som känner sig sjuk eller hör till en riskgrupp håller sig hemma. Vi får inte heller vara fler än 50 personer i kyrkan. Ta väl hand om varandra!

9/4 Agapemåltiden - inställd

Under flera år har vi i Ringsjö församling delat en måltid i Stensalen (Bosjökloster slott) på skärtorsdagen. Detta är en fin tradition som är väldigt uppskattad. I år ställer vi in måltiden på grund av rådande förhållanden. Du är istället välkommen att fira en vanlig skärtorsdagsmässa i Bosjökloster kyrka kl.18. Vi hoppas att vi nästa år kan återuppta traditionen med Agape-måltiden.

28/4 KL. 14 - 16 CAFÉ 14 - INSTÄLLT

P g a rådande smittorisk är Café 14 inställt!

Församlingsafton om matsvinn flyttad

Vårens församlingsafton om matsvinn med Louise Ungerth är flyttad från den 14 april till den 6 oktober. Vi träffas i Kyrkans hus i Bosjökloster kl. 18:00. Varmt välkomna!

Detta är vad som gäller tillsvidare. Vi återkommer med mer information om läget vecka 15.

Tillsvidare..

Under Palmsöndagen kommer nattvarden delas ut på ett lite annorlunda sätt, med s k särkalkar. Det betyder att du inte behöver doppa i samma bägare som alla andra. Det är viktigt att vi följer säkerhetsföreskrifterna. Det betyder att den som känner sig sjuk eller tillhör en riskgrupp håller sig hemma. Vi får inte heller vara mer än 50 personer i kyrkan. Ta väl hand om varandra!

5/4 KL. 11:00 PALMSÖNDAGEN - MÄSSA I GUDMUNTORP KYRKA

Ett extrainsatt Kulistillfälle, då vi istället för rytmikstund har en samling som leds utav någon av våra präster. Det blir fika, lek och prat som vanligt. Varmt välkomna!

8/4 KL. 9:30 - 12:00 EXTRAKULIS I KYRKANS HUS BOSJÖKLOSTER

Denna torsdagsmorgon firar vi en enkel mässa tillsammans i Bosjökloster kyrka och därefter äter vi frukost gemensamt i församlingshemmet. Ingen anmälan. Varmt välkommen!

16/4 KL. 9:00 FRUKOSTMÄSSA I BOSJÖKLOSTER KYRKA

Andra söndagen i påsktiden. Dagens rubrik lyder 'Påskens vittnen'. Detta är en ungdomsmässa, men alla är givetvis välkomna oavsett ålder!

19/4 KL. 18:00 STILLA MÄSSA I HURVA KYRKA

Släpp middagspaniken! Kom till Hurva kyrka kl 17.00 torsdagen den 23 april. Vi firar en enkel Gudstjänst för stora och små. Därefter delar vi en måltid tillsammans i församlingshemmet. Det blir pasta med tillbehör! Släpp stressen! Låt oss ta hand om mat och disk! Kostnadsfritt! Välkommen gammal och ung, stor som liten!

23/4 KL. 17:00 PASTAGUDSTJÄNST I HURVA KYRKA - RINGSJÖ KIDZ SJUNGER FÖR OSS

Känner du att det snurrar för fort i ditt liv? Kanske behöver du en stund för dig själv? En kort stund i stillhet. Ringsjö församling bjuder in dig till en Sinnesrogudstjänst där du får bottna i ditt liv och släppa alla krav. Du får lyssna till musik, ofta av någon med anknytning till församlingen. Du får vara i tystnaden och, om du vill, tända ett ljus. Välkommen till Sinnesrogudstjänst; 28/4 kl. 18 i Hurva kyrka, 19/5 kl. 18 i Bosjökloster kyrka och 16/6 kl. 18 i Bosjökloster kyrka.

28/4 KL. 18:00 SINNESROGUDSTJÄNST I HURVA KYRKA