Other languages with Google Translate

Ringsjö församling

I mitten av Skåne hittar du Ringsjö församling med de tre kyrkorna; Hurva, Gudmuntorp och Bosjökloster. Vi firar gudstjänst i minst en av kyrkorna varje söndag och kyrklig helgdag.

Detta nummer sträcker sig från juni till augusti. I detta nummer kan du bland annat läsa om konfirmandernas resa till Krakow.

Kyrkforum 2 2019

Vi får besök av Riksspelmännen Ninni & Laif Carr som roar oss med sina 'Gröna praliner'. Tillsammans får vi sjunga och dansa när de utmanar oss med sitt livliga och glada spel.  Programmet vänder sig främst till barn i åldern 1-8 år. Efteråt bjuder vi på fika! Ingen anmälan. varmt välkomna!

27/6 KL. 14:00 BARNENS DAG I GUDMUNTORP KYRKA

Vi får besök av Riksspelmännen Ninni & Laif Carr som roar oss med sina 'Gröna praliner'. Tillsammans får vi sjunga och dansa när de utmanar oss med sitt livliga och glada spel. Programmet vänder sig främst till barn i åldern 1-8 år. Efteråt bjuder vi på fika! Ingen anmälan. varmt välkomna!

Denna söndag är den andra efter trefaldighet och ämnet för dagen är 'Kallelsen till Guds rike'. Ringsjö församling firar Musikgudstjänst i Pugerups slottsträdgård med musik av Trio JAG.  Efteråt blir det kyrkfika och föredrag om bl a Pugerups patronatsrätt. Varmt välkommen!

30/6 KL. 14:00 MUSIKGUDSTJÄNST I PUGERUP SLOTTSTRÄDGÅRD

Denna söndag är den andra efter trefaldighet och ämnet för dagen är 'Kallelsen till Guds rike'. Ringsjö församling firar Musikgudstjänst i Pugerups slottsträdgård med musik av Trio JAG. Efteråt blir det kyrkfika och föredrag om bl a Pugerups patronatsrätt. Varmt välkommen!

Varmt välkomna!

7/7 KL. 18:00 TAIZÉMÄSSA I HURVA KYRKA

Tredje söndagen efter trefaldighet firas med Taizémässa. Dagens rubrik är 'Förlorad och återfunnen'. Kristus har kommit för att uppsöka och rädda det som varit förlorat. Tyngdpunkten ligger på förlåtelse och upprättelse. En Taizémässa är en meditativ typ av Gudstjänst, inspirerad av hur man firar Gudstjänst i kommuniteten Taizé i Frankrike. Man sjunger enkla sånger som repeteras, lyssnar till en kort betraktelse och firar nattvard. I kyrkan är det dov belysning och många levande ljus. Varmt välkomna!

Fjärde söndagen efter trefaldighet. Kristus har inte kommit för att döma världen utan för att frälsa mänskligheten - det är också den kristna kyrkans kallelse. Söndagens namn och ämne är 'Att inte döma'. Varmt välkomna!

14/7 KL. 11:00 GUDSTJÄNST I BOSJÖKLOSTER KYRKA

Söndagens rubrik är 'Sänd mig' och texterna handlar om lärjungaskap och lyhördhet inför Guds kallelse. Varmt välkomna!

21/7 KL. 11:00 APOSTLADAGEN - MÄSSA I GUDMUNTORP KYRKA

Sjätte söndagen efter trefaldighet och dagens rubrik är 'Efterföljelse'. Denna Gudstjänst gästas vi av Esborn Duo som valt ut sina personliga favoriter från musikalernas värld, bland annat Summertime, Over the Rainbow, Singing In the Rain, Du måste finnas och Gabriellas sång. Det blir också sånger ur West Side Story, Les Miserables och The Sound of Music och dessutom några guldkorn bland mindre kända nya och äldre sånger. Programmet innehåller också texter, tankar och små berättelser som väver ihop sångerna och musiken. Varmt välkomna!

28/7 KL. 18:00 MUSIKGUDSTJÄNST MED ESBORN DUO I HURVA KYRKA

Söndagens rubrik är 'Jesus förhärligad'. Hur ska vi förstå härligheten? Ett ansikte som strålar, en slöja som tas bort och skinande vita kläder. Har du varit med om det? Kanske har du sett någon stråla av lycka, kanske har du plötsligt sett klart som om en slöja drogs bort, men hur är det med de strålande vita kläderna? Det är dock inte kläderna som är det viktiga - det är rösten som hörs ur molnet. Kläderna kan se olika ut, men röstens budskap är entydigt: "Detta är min älskade son. Lyssna till honom." Härligheten ligger i lyssnandet. Det är så Jesus blir förhärligad, genom att vi lyssnar och följer. Då tas slöjan bort, då kan våra ansikten stråla. Varmt välkomna!

4/8 KL. 11:00 KRISTI FÖRKLARINGSDAG - MÄSSA I BOSJÖKLOSTER KYRKA