Other languages with Google Translate

Kontakt

Ringsjö församling Besöks- och postadress: Kyrkans Hus, Bosjökloster 105, 24395 Höör Telefon: +46(70)6633530 E-post till Ringsjö församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Ringsjö församling

I mitten av Skåne hittar du Ringsjö församling med de tre kyrkorna; Hurva, Gudmuntorp och Bosjökloster. Vi firar gudstjänst i minst en av kyrkorna varje söndag och kyrklig helgdag.

Denna torsdagsmorgon firar vi en enkel mässa tillsammans i Gudmuntorp kyrka. Därefter äter vi frukost i församlingshemmet. Ingen anmälan. Varmt välkommen!

13/12 KL 9.00 FRUKOSTMÄSSA I GUDMUNTORP KYRKA

Detta är tredje söndagen i advent och vi uppmanas att 'Bana väg för Herren'. Sång - och musikglädje utlovas denna söndag då både Ringsjö kyrkokör och Trio JAG medverkar denna Gudstjänst. Varmt välkomna!

16/12 KL 18.00 MUSIKGUDSTJÄNST GUDMUNTORP KYRKA

Den 18 december kl 13.00 står Ringsjö församlings julbord uppdukat med julens godsaker i Kyrkans hus Bosjökloster. Petra Lengbrant och William Runnström förhöjer julstämningen med sång och pianomusik. Pris 175 kr Anmälan sker till tfn 0706633530 senast den 10 december. Varmt välkommen!

18/12 KL 13.00 JULBORD KYRKANS HUS, BOSJÖKLOSTER

Fjärde söndagen i advent blir det härlig julstämning med Julsångsgudstjänst i Hurva kyrka. Anne-Marie Svensson och Gunilla Bergenfelt sjunger in julen. Söndagens rubrik tillägnas Jesus mamma och lyder således 'Herrens moder'. Varmt välkomna!

23/12 KL 11.00 JULSÅNGSGUDSTJÄNST HURVA KYRKA

Missa inte församlingens Samling kring krubban på julafton! I en annan församling hade man en julkrubba utanför kyrkan. En mamma  berättar att en dag när hon och hennes femåriga dotter skulle gå och titta på krubban sprang flickan i förväg. Efter en stund kom flickan springande tillbaka mot mamman full av iver och sa: "Eftersom det började snöa, ville jag skynda mig till krubban och lägga en filt på Jesusbarnet, så han inte skulle frysa." En filt åt Jesusbarnet och alla hans bröder och systrar i världen - så enkelt är på ett sätt julens mening. Kristus kom i världen för att visa vad god vilja är, och som ett eldsken lyser hans ord: "Allt vad ni har gjort mot en av dessa mina minsta, det har ni gjort mot mig." Väl mött vid krubban!

24/12 KL 13.00 SAMLING KRING KRUBBAN BOSJÖKLOSTER KYRKA

Missa inte församlingens Samling kring krubban på julafton! I en annan församling hade man en julkrubba utanför kyrkan. En mamma berättar att en dag när hon och hennes femåriga dotter skulle gå och titta på krubban sprang flickan i förväg. Efter en stund kom flickan springande tillbaka mot mamman full av iver och sa: "Eftersom det började snöa, ville jag skynda mig till krubban och lägga en filt på Jesusbarnet, så han inte skulle frysa." En filt åt Jesusbarnet och alla hans bröder och systrar i världen - så enkelt är på ett sätt julens mening. Kristus kom i världen för att visa vad god vilja är, och som ett eldsken lyser hans ord: "Allt vad ni har gjort mot en av dessa mina minsta, det har ni gjort mot mig." Väl mött vid krubban!

Fira årets Midnattsmässa med oss i Gudmuntorp kyrka! Ringsjö kyrkokör medverkar med härlig julstämning. Varmt välkomna!

24/12 KL 23.30 MIDNATTSMÄSSA I GUDMUNTORP KYRKA

Varmt välkomna att fira julotta med oss i Ringsjö församling i Hurva kyrka. Ringsjö kyrkokör medverkar och sprider julens glada bud!

25/12 KL 8.00 JULOTTA HURVA KYRKA

Denna söndags Gospelgudstänst är sammanlyst med Löberöds församling i Harlösa kyrka. Varmt välkomna!

26/12 KL 18.00 GOSPELGUDSTJÄNST HARLÖSA KYRKA

Detta är första söndagen efter jul och rubriken är 'Guds barn'. Guds barn är först och främst barnet Jesus men också de som genom dopet blivit en del av den kristna gemenskapen - Kyrkans. Men alla barn är i en vidare mening också Guds barn, skapade till Guds avbild. varmt välkommen att fira Gudstjänst med dop med oss!

30/12 KL 11.00 GUDSTJÄNST MED DOP BOSJÖKLOSTER KYRKA

Årets Nyårsmässa firar vi tillsammans i Hurva kyrka. Så många möjliga tankar på tröskeln till ett nytt år. Förundran inför tidens och livets gång Tacksamhet för ännu ett år som ges åt oss. Oro inför en framtid som är okänd.  Nyfikenheten i mötet med det nya. Trötthet av dagar som bara går. Omsorg om relationer som betyder något. Oavsett vilket - i kyrkan har varje år samma rubrik: I Jesu namn. Den rubriken andas försoning kring det som varit och förtröstan inför framtiden. Varmt välkomna!

1/1 KL 18.00 NYÅRSMÄSSA HURVA KYRKA

Årets Nyårsmässa firar vi tillsammans i Hurva kyrka. Så många möjliga tankar på tröskeln till ett nytt år. Förundran inför tidens och livets gång Tacksamhet för ännu ett år som ges åt oss. Oro inför en framtid som är okänd. Nyfikenheten i mötet med det nya. Trötthet av dagar som bara går. Omsorg om relationer som betyder något. Oavsett vilket - i kyrkan har varje år samma rubrik: I Jesu namn. Den rubriken andas försoning kring det som varit och förtröstan inför framtiden. Varmt välkomna!