KRAV-certifiering och miljöpolicy på Solliden

Sollidens restaurang är KRAV-certifierad.

Vår restaurang är Krav-certifierad

Sollidens restaurang är KRAV-certifierad, vilket innebär att minst 25 % av våra inköp ska vara KRAV-godkända råvaror. När det gäller fisk och skaldjur använder vi enbart de som är MSC-märkta och vi använder aldrig genmodifierade varor. Vi serverar enbart ekologiskt odlad frukt för att minska giftanvändningen som påverkar både hälsan och miljön. All personal på Solliden har genomgått en ekologisk grundkurs i ekologi, arrangerad av KRAV. Vårt mål är att öka andelen KRAV-märkta och ekologiska varor i vår matlagning ytterligare. 

KRAV 25 %

Vår miljöpolicy

Solliden vill aktivt verka för en bättre miljö och ett hållbart samhälle. Vår strävan är att, utifrån våra förutsättningar, ta ansvar för moder jord genom att arbeta efter ett medvetet miljöarbete.

  • Vårt miljöarbete ska ständigt förbättras. Därför vill vi höja medvetandet   kring miljöfrågor hos våra medarbetare och uppmuntrar dem till att ta hänsyn till vår miljö i det dagliga arbetet.
  • Vi ska följa tillämplig miljölagstiftning samt de lagar, förordningar och föreskrifter som vi berörs av.
  • Vi genomför källsortering och återvinning av avfall utifrån de förutsättningar som Örebro kommun ger.
  • Vi strävar efter att öka användandet av KRAV-certifierade och ekologiska råvaror samt att arbeta imer med lokala råvaror. Att öka andelen varor som är rättvisemärkta.
  • Vi strävar efter att använda miljömärkta produkter i vår verksamhet. Vid inköp kontrollerar vi om varorna är miljömärkta och väljer miljömärkta varor framför andra om det är möjligt.
  • Vi arbetar systematiskt för att minska antalet tillsatser i maten, utöver de som är godkänds i KRAV-reglerna.
  • Vi strävar efter att minska matsvinnet i vår restaurang.
  • Vi ställer miljökrav på våra entreprenörer och leverantörer.

KRAV-certifikat

Konferens på Solliden

Läge för konferens? Solliden erbjuder en vacker och lugn konferensmiljö, endast 13 km från Örebro, för grupper av olika storlekar.

Bröllop och fest på Solliden

Bröllop, dop, födelsedagsfirande, släktträff, kick off... På Solliden utanför Örebro finns alla möjligheter att ge festen ett unikt innehåll med familjär miljö, sjöutsikt och läcker mat från vår KRAV-certifierade restaurang.