Foto: riedellinda /Pixabay

Bröllop på Solliden

På vackra Solliden utanför Örebro har ni alla möjligheter att skapa ett unikt sagobröllop. Litet eller stort spelar ingen roll – vi skräddarsyr helt efter era önskemål.

Välkommen till vackra Solliden! Här finns underbara miljöer både utomhus och inne. Ett vackert ljust kapell med utsikt över sjön Lången, en matsal med stora fönster som ger en känsla av glasveranda. Ett lusthus nere vid sjön för det mindre sällskapet, en stor trädgård för lek och umgänge samt hotellrum för er och era gäster.

Ett lusthus nere vid sjön för det mindre sällskapet

Sjön Lången syns i bakgrunden av en vit paviljong.
Lusthuset med utsikt över sjön Lången. Foto: Ulla-Carin Ekblom

kyrka eller kapell?

På Solliden finns ett kapell som ligger i samma byggnad som matsalen. Det är ett ljust och vackert kapell med stora fönster ut mot trädgården och sjön Lången. Kapellet rymmer 60 gäster.

Vill ni gifta er i en traditionell kyrka? Inom en mils radie finns inte mindre än fem kyrkor: Ekers kyrka, Hovsta kyrka, Ervalla kyrka, Närkes Kils kyrka och Axbergs kyrka. Axberg kyrka ligger närmast – bara 2,7 km från Solliden.

Om en av er är medlemmar i Svenska kyrkan är det gratis att gifta sig i en kyrka. Kyrka, präst och musiker bokas via den församling kyrkan ligger i.

Vill ni gifta er i Sollidens kapell bokar ni det via oss på Solliden på telefon 019-15 45 35. Präst och musiker bokar ni via Svenska kyrkan Hovsta pastorat på telefon 019-20 93 00.

Ett ljust och vackert kapell med stora fönster ut mot trädgården och sjön

Kapellet på Solliden möbleras och smyckas efter ert tycke. Här ryms 60 gäster. Foto: Johanna Egemar

Låt våra kockar ta hand om maten

Matsalen på Solliden rymmer ca 70 gäster. När ni hyr Solliden har ni tillgång till matsalen och närliggande lokaler från kvällen före. Ni kan i lugn och ro möblera och smycka lokalen. Sollidens personal hjälper naturligtvis till om ni önskar.

Mat och dryck planerar ni tillsammans med Sollidens kockar. Som matgäst och kund hos oss är du garanterad bra råvaror. Vår matfilosofi bygger på vällagad, hälsosam och miljömedveten matlagning. Våra kockar använder i hög grad KRAV-märkta och ekologiska varor och, när det gäller fisk och skaldjur, enbart MSC-märkta. Vi använder aldrig genmodifierade råvaror och all mat lagas från grunden.  Vi är också måna om att vissa varor, som kaffe, socker och choklad, ska vara godkända av Fairtrade. Tillsammans bestämmer vi vilken dryck ni vill ska serveras på festen. Vi har fullständiga rättigheter.

Tal, dans och spex? På Solliden finns ljudanläggning, elpiano och bildkanon.

Prisexempel

Priserna gäller f.o.m. 2023

  • Hyra av matsal och närliggande sällskapsrum: 4 000 kronor.
  • Bröllopsmiddag med buffé från 895 kr/person
  • Bröllopsmiddag med tre rätter från 1195 kronor/person.

Mat och dryck planerar ni med Sollidens kockar

Matsalen med utsikt över trädgården och sjön rymmer 60 gäster. Matsalen möbleras och dukas efter ert tycke. Foto: solliden

Övernattning med många möjligheter

Självklart erbjuder vi övernattning för brudpar och gäster. Här på Solliden finns 31 hotell- och gästrum med olika standard och prisläge: Enkelrum, dubbelrum samt gästrum med delat badrum.

Priserna gäller 2023:

  • Hotellrum (enkelrum) inkl. frukost: 1024 kronor.
  • Hotellrum (dubbelrum) inkl. frukost: 1346 kronor.
  • Gästrum (enkelrum), delat badrum inkl. frukost: 693 kronor.
  • Gästrum (dubbelrum, våningssäng), delat badrum inkl. frukost: 1018 kronor.
Vi ordnar en välsmakande brunchbuffé med varma och kalla rätter för övernattande gäster.

Brunch dagen efter

Ett trevligt sätt att runda av ett bröllop är en gemensam brunch för övernattande gäster. Vi dukar gärna upp en välsmakande brunchbuffé med varma och kalla rätter. 

Vi erbjuder Catering 

Om du vill arrangera din fest hemma eller i en annan festlokal hjälper vi gärna till med catering. Här hittar du Sollidens utbud av catering.

Boka på 019-15 45 35

Är ni nyfikna, har frågor eller är redo att boka? Kontakta oss på telefon 019–15 45 35 eller e-post orebro.solliden@svenskakyrkan.se. Störst av allt är kärleken. Varmt välkomna!

    Solliden ligger 13 kilometer norr om Örebro vid sjön Långens strand. Foto: Andreas Olvestrand