Satsa på din relation – lär dig PREP

Ta med dig din partner och lär er PREP tillsammans – en relationsstärkande utbildning för par. Kursen vänder sig till er där livet är fyllt av småbarn, en ny relation, styvfamiljen, utflugna barn ... Gör en intresseanmälan här på webben. Nästa kurs startar 19 oktober 2020.

Ta med dig din partner och lär er PREP – en relationsstärkande utbildning för par. Prevention and Relationship Education Program, PREP, är en metod som ger verktyg för att kommunicera på ett tryggt sätt, hålla kärleken vid liv, konflikthantering m.fl.

Hur får man det gemensamma livet att fungerar hemma när vardagen är så fylld av jobb, stress och krav från morgon till kväll? Det finns inget enkelt svar på den frågan – men med kunskap och målmedvetet arbete kan det bli lättare och roligare att leva tillsammans.

Upplägg: Kursen omfattar tre måndagar (kl. 18–21) i Kyrkans Hus på Storgatan 27 i Örebro, samt en hel lördag på Solliden, Svenska kyrkans kursgård.

Kursavgift: 1.000 kr/par. Då ingår kursmaterial, egen coach, matig smörgås på kvällspassen och mat under heldagen på Solliden.  

Nästa kurs startar måndagen den 19 oktober. Resterande kursdagar är måndag 2 november, måndag 9 november och lördag 21 november. Ni kan göra en intresseanmälan via formuläret nedan. OBS! För att kunna gå kursen måste minst en av er bo i Örebro pastorat eller någon av våra anslutna församlingar.

Ja, vi vill göra en intresseanmälan för nästa PREP-kurs.

PREP: ur kursinnehållet

  • Glädjen att vara två! Samlevnaden kan vara en oas där man känner sig accepterad och älskad. Men alla relationer genomgår olika faser och rör sig mellan kris och utveckling.
  • Varningssignaler. Hur kan man undvika negativa mönster? Vi tar upp orsaker till att samlevnaden kan bli svår.
  • Att komma överens. Vad bråkar vi om? Att fatta bra gemensamma beslut och hantera konflikter och meningsskiljaktigheter.
  • Njut av de goda stunderna! Stimulera glädjen och vänskapen mitt i vardagen. Hur kan sensualitet och sexualitet hållas levande?
  • Olikheter. Vi pratar om hur människor kan uppfatta livet olika och hur vi är präglade av våra olika bakgrunder.

Några kommentarer från tidigare kursdeltagare:

  • "Mycket givande kurs som givit arbetsverktyg och vilja att stärka/förbättra/utveckla relationen."
  •  "Jag vill bara säga att jag är glad att vi fick möjligheten att gå denna kurs. Den var toppen. Tipsar gärna andra om den."
  • "Toppenkurs som jag rekommenderar alla! Härliga handledare som är personliga, känns öppet och trevligt."

Svenska kyrkans individ- och familjerådgivning

Svenska kyrkans individ- och familjerådgivning
Telefon:
019-15 45 45
E-post: orebro.individ-familjeradgivning@svenskakyrkan.se

Besöksadress
Storgatan 27 B
703 63 Örebro
Hitta hit