Foto: Johannes Frandsen/IKON

Drop-in-dop i Örebro 2024

Nyhet Publicerad Ändrad

Svenska kyrkan i Örebro har drop-in-dop vid flera tillfällen under 2024: Närmast är 18 maj. Vi ordnar med präst, musiker och lokal – och bjuder på lyxigt dopfika!

Drop-in betyder att du inte behöver boka tid i förväg. Dopet är personligt och individuellt oavsett ålder. Våra drop-in-dop är öppna för barn, ungdomar och vuxna. Det är enkelt och nära och du kommer precis som du är. Ett dop i Svenska kyrkan är alltid gratis. Genom dopet blir den som döps medlem i Svenska kyrkan.

Drop-in-dop i Örebro 2024

Passar inte dagarna? Då kan du i stället boka dop direkt på webben eller ringa vår informationsservice på 019-15 45 00, så hjälper vi dig vidare.

Helt kostnadsfritt

Vid ett drop-in-dop går prästen igenom dopgudstjänsten med er och ni får möjlighet att välja psalmer. Dopklänning finns att låna till de små om så önskas, i olika storlekar. Dagen är helt kostnadsfri. Vi ordnar med präst, musiker och lokal.

Ta med

Allt som behövs är giltig legitimation. Barn under 18 år behöver båda vårdnadshavares tillstånd för att döpas. Om inte båda vårdnadshavarna är med vid själva dopet, går det bra att ta med en ifylld dop- och inträdesblankett. Där uppger ni barnets namn och personnummer – och skriver under med namnteckning.

Allt om barndop

Dopet är en vacker tradition som kan samla familj, släkt och vänner. Men det är också en högtidsstund. Är fadder och gudföräldrar samma sak? Måste en tro på ett speciellt sätt för att döpa sitt barn? Det finns inga dumma frågor eller funderingar kring dop. Hitta många frågor och svar om barndop på webben svenskakyrkan.se/dop/barndop

Bläddra gärna bland bilderna från några drop-in-dop här i Örebro, i bildspelet här under.

Almby kyrka

I den medeltida Almby kyrka i sydöstra delen av Örebro hålls varje vecka gudstjänster, konserter, begravningar, dop och vigslar. På denna sida hittar du information om kyrkorummet, öppettider och praktisk information kring gudstjänster.

S:t Mikaels kyrka i Örebro

Varmt välkommen till S:t Mikaels kyrka som ligger på Väster i Örebro. Kyrkan byggdes under åren 1982–1983 och har 250 sittplatser. Kika runt i kyrkan genom att klicka i bilden längre ner på sidan.

Ett dop i en kyrka. En kvinna med sin man bakom sig, håller barnet i famnen. En manlig präst håller barnets hand.

Boka dop i Örebro

Vill du döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest för livet och en tradition som är lika fin oavsett ålder på den som döps. Här kan du välja tid och plats för dop i någon av våra kyrkor och kapell. Bokning går att göra direkt på webben.