Foto: Johannes Frandsen/IKON

Drop in-dop i Örebro 2022

Nyhet Publicerad Ändrad

Svenska kyrkan i Örebro planerar för coronaanpassade drop in-dop även under 2022. Vi ordnar med präst, musiker och lokal!

Våra drop in-dop är öppna för barn, ungdomar och vuxna som vill döpa sig. Drop in betyder att du inte behöver boka tid i förväg. Dopet är personligt och individuellt oavsett ålder. Det är enkelt och nära och du kommer precis som du är. Ett dop i Svenska kyrkan är alltid gratis.

drop in-dop i örebro 2022

S:t Mikaels kyrka erbjuder drop in-dop lördag 21/5 kl. 10.00–14.00. Efter dopet bjuder vi på picknick i kyrkaparken utanför kyrkan.

Passar inte datumet? Då kan du istället boka dop direkt på webben eller ringa vår informationsservice på 019-15 45 00, så hjälper vi dig vidare.

På webben kan du läsa mer om vad som gäller för dop i coronatider.

Helt kostnadsfritt

Vid ett drop in-dop går prästen igenom dopgudstjänsten med er och ni får möjlighet att välja psalmer. Dopklänning finns att låna om så önskas. Dagen är helt kostnadsfri. Vi ordnar med präst, musiker och lokal.

Ta med

Allt som behövs är giltig legitimation och viljan att bli döpt. Barn under 18 år behöver båda vårdnadshavares tillstånd för att döpas.

Adolfsbergs kyrka

Varmt välkommen till Adolfsbergs kyrka – din kyrka på söder i Örebro. Kyrkan är en typisk 70-tals-funkiskyrka och har 270 sittplatser. Kika gärna runt i kyrkan genom att klicka i bilden längre ner på sidan.

S:t Mikaels kyrka i Örebro

Varmt välkommen till S:t Mikaels kyrka som ligger på Väster i Örebro. Kyrkan byggdes under åren 1982–1983 och har 250 sittplatser. Kika runt i kyrkan genom att klicka i bilden längre ner på sidan.

Bilden visar S:t Nicolai kyrka och rörelse på stan. Konfirmander är på festen "Inte som du tror".

S:t Nicolai kyrka

Varmt välkommen till S:t Nicolai kyrka, en citykyrka i centrala Örebro. Kyrkan byggdes på 1200-talet och har 352 sittplatser. Kika runt i kyrkan genom att klicka i bilden längre ner på sidan.

Boka dop i Örebro

I de åtta församlingarna i Örebro pastorat finns över 15 kyrkor och kapell. Här kan du välja tid och plats för dop och boka direkt på webben. Bekräftelse får du inom några arbetsdagar.