Other languages with Google Translate

Musik

Sång och musik har en stor del i kyrkans verksamhet. I varje andakt och gudstjänst ges möjlighet att sjunga tillsammans. Ibland är det gudstjänster och arrangemang med extra mycket sång och musik. Ta vara på dem och kom och delta i sången.

Församlingens musikverksamhet består bl.a. av kyrkokör, Luciakör, musikandakter, musikgudstjänster samt viss konsertverksamhet. Musikaliska inslag finns dessutom i en del av våra Torsdags-caféer varannan vecka i Åstorpsgården, i Café Segerstad en gång i månaden samt vid våra minnesstunder på Brattska gården varje vecka.

Kyrkokören

Vår kyrkokör är ett trevligt och välsjungande gäng som träffas varje onsdag för övning, fika och trevlig gemenskap. Efter en jobbig dag eller när det regnar och är mörkt kan det ibland kännas tungt att sätta sej och öva i kören men efteråt känner vi oss ofta glada och upplyfta. Varför då?  undrar du säkert. Jo, det är nämligen vetenskapligt bevisat att man mår bra av att sjunga. Syresättningen av blodet ökar, andningsmuskulaturen tränas, kroppen får inre massage och lungkapaciteten ökar. När vi sjunger använder vi samma muskler som vid gråt och skratt, gäspningar och hostningar. Djupandningen som vi använder frigör goda krafter och gör oss lugna. Sången får oss att må fysiskt bättre och hjälper oss att tänka ljusare tankar.
Jag tror att det finns flera som kanske vill sjunga i vår kör men som inte har kommit till skott ännu. Naturligtvis tycker jag att du som vill komma ska göra det. Finns bara viljan till körsång så kan du vara med. Göm undan ditt ”jag-kan-inte-sjunga-tänkande” och kom med i kören.
Och kom ihåg
”Sjung hellre fel så det skvätter om det, än rätt så att det inte hörs.”
Välkommen med i kören.
Karin Milton