Bli volontär i Forumkyrkan

En av Svenska kyrkans uppgifter är det sociala arbetet – diakonin. Att finnas till för människor i utsatta livssituationer på olika sätt. Allt fler vänder sig till kyrkan för att söka hjälp eller att hitta en gemenskap. I det arbetet gör volontärer en viktig insats tillsammans med anställda. Nu söker vi flera volontärer som vill vara med och möta människor och bidra med tid och kunskaper.

Det här gör en volontär

Vi söker dig som har ett socialt engagemang och ett intresse för människor. Som volontär i Nacka församling kommer du att göra en insats tillsammans med församlingens anställda och andra volontärer. Du kommer att möta människor i olika situationer och åldersgrupper. Du bidrar med den tid du har.

Öppen dörr Måndagar kl 17.00-19.00

Öppen dörr är en mötesplats i Forumkyrkan dit människor i olika åldrar och med olika bakgrund kommer. Tillsammans med andra volontärer och personal från Nacka församling tar du emot de personer som kommer med öppenhet och en välkomnande attityd. Din uppgift kan innebära att duka fram fika, hjälpa till med att läsa och förklara brev från myndigheter, träna svenska, hjälpa till med läxor, leka med barn eller helt enkelt vara social och lyssna på en medmänniska.

Vi har en särskild grupp som tar hand om och fördelar gåvor vi får i form av möbler och husgeråd till ekonomiskt utsatta.

Det finns även behov av händiga volontärer som kan hjälpa till och laga trasiga saker, kläder eller leksaker som besökarna tar med och önskar få hjälp med. Eller tipsa om tekniska lösningar med en ny TV, telefon eller liknande.

Vi behöver även specialkompetens inom juridik, migration, socialt arbete och hantverk.

Diakonal mottagning Tisdagar kl 13.00-15.00

Diakonal mottagning är en plats dit människor kan komma för att få praktiskt stöd och möta medmänniskor. Du behövs för att tillsammans med personal möta besökarna.
Din uppgift som volontär kan vara att fördela gåvor i form av mat, duka fram fika eller helt enkelt dricka en kopp kaffe och lyssna till en medmänniska.

Vill du bli volontär? Kontakta Anna Hirsch för ett förutsättningslöst samtal.