Resa till Taizé, Frankrike 5-13 augusti 2023

Välkommen att följa med Svenska kyrkan i Mölndal till kommuniteten Taizé i Frankrike. Du som är mellan 15 och 29 år, samt konfirmerad i Fässbergs, Stensjöns eller Kållereds församling är välkommen att åka med (övriga får åka med i mån av plats). När? 5-13 augusti 2023. Anmälan hittar du längre ner på sidan.

Resa till Taizé, Frankrike

Vad är Taizé?

Svenska kyrkan Mölndal har sedan 1996 årligen (förutom under pandemin) anordnat en resa till det franska klostret i Taizé, dit tusentals ungdomar från hela Europa vallfärdar varje år.

Resan till Taizé är en fantastisk möjlighet för dig att hänga med på ett äventyr som innebär möten med ungdomar från andra kulturer samt mycket tid att umgås med gamla och nyfunna vänner. Dessutom får du en skön blandning av lekar, skratt, samtal och storslagna stunder av stillhet, bön och vacker musik.

Vi ser mycket fram emot att få göra 2023 års resa till klostret i Taizé tillsammans med dig!

För mer info, läs på Taizés egen hemsida: www.taize.fr/sv

När och hur?

”Glädjefyllt, frihet, befriande, gött”, ”Väldigt bra gemenskap”, ”Det är som en lugn paus från verkligheten”, ”Gött folk, lärorikt, varmt”.

Röster från tidigare år.

Vi åker buss från Mölndal 5 augusti och kommer fram till Taizé 6 augusti (och sover i bussen på vägen). Vi stannar i Taizé en vecka och kommer hem 13 augusti.

Informationsmöte 23 april kl 18

Alla resenärer och vårdnadshavare inbjuds till ett informationsmöte söndagen 23 april i Fässbergs kyrka, vi inleder med att fira Taizémässa kl. 18 och fortsätter sedan med informationsmötet direkt efter gudstjänsten. Du som reser med är även extra välkommen att delta i de Taizéinspirerade gudstjänster som firas i våra kyrkor under vårterminen: i Stensjökyrkan 29/1, i Fässbergs kyrka 12/2 och 26/3, samtliga gudstjänster börjar kl. 18.

Kostnad?

Om du anmäler dig före 1 februari betalar du 2 400 kr för resan

Anmäld före 15 mars betalar 2 900 kr och anmäld före 20 april betalar 3 500 kr. Kostnaden täcker bussresa samt vistelsen i Taizé. Kostnader för måltider under bussresorna till och från Taizé, samt fickpengar tillkommer.

Går det att ångra sig och avboka?

Skulle du ångra dig efter inbetalning får du 50 % av kostnaden tillbaka om du avbokar senast 15 juni. Avbokning sker genom att kontakta johanna.risenforslindmark@svenskakyrkan.se. Skriv ”avbokning Taizé” som rubrik samt namnet på den personen avbokningen gäller i mejlet.

Anmäl dig till johanna.risenforslindmark@svenskakyrkan.se

I anmälan anges namn, personnummer, telefonnummer, i vilken församling du är eller har varit konfirmand, samt namn, personnummer, telefonnummer och e-postadress till vårdnadshavare

Mer info

Prata med dina ledare eller hör av dig till Johanna Risenfors Lindmark, präst i Fässbergs församling

Anmälan till Taizeresa 2023. Anmälan är bindande.

Det är OK för mig att mitt barn finns med på bild i Svenska kyrkan Mölndals olika informationskanaler. (Webbsida/blogg/Facebook/Instagram/tryckta medier)

Om du anmäler dig före 1 februari betalar du 2400 kr för resan Anmäld före 15 mars betalar 2900 kr och anmäld före 20 april betalar 3500 kr. Kostnaden täcker bussresa samt vistelsen i Taizé. Kostnader för måltider under bussresorna till och från Taizé, samt fickpengar tillkommer. Skulle du ångra dig efter inbetalning får du 50 % av kostnaden tillbaka om du avbokar senast 15 juni.