Konfirmation i Fosie kyrka och Heliga Trefaldighetskyrkan 2022-2023

Är du klistrad framför dina dator- och tv-spel på fritiden? Säger folk till dig att man inte lär sig något av att spela? Visst kan man det! Häng med oss in i spelvärlden och lär dig massor om kristen tro och hur det är att vara människa, för gaming och kristen tro går att kombinera. Vi har två olika grupper – träffas hemifrån eller IRL.

Zoomfirmander – träffas hemifrån

För dig som trivs bra med gemenskap via skärmen anmäl dig till  Zoomfirmander. Fr.o.m. november 2022 erbjuder Svenska kyrkan Malmö digital konfirmandträff för dig som trivs bäst med att hänga med andra över nätet eller för dig som av andra skäl
föredrar konfirmandträffar hemifrån.

Dag och tid

Uppstart 13 november 2022 i Heliga Trefaldighetskyrkan. Vi inleder med gudstjänst, därefter fika och information till konfirmander och vårdnadshavare. Vi träffas online en gång i veckan  onsdagar kl. 18– 20 via Zoom och Discord. Vi kommer att lära oss mer om kristen tro, prata om livet, Gud, tro, hopp och kärlek. Vi använder oss av Minecraft och Discord. Om du inte har tillgång till dator eller till spelet Minecraft ordnar vi detta.

Konfirmation

Innan konfirmationen har vi två heldagar i Heliga Trefaldighetskyrkan då vi planerar en konfirmation som sker fysiskt i kyrkan lördag 3 juni kl. 13.00.

Gamingkonfa

Vi spelar tillsammans vissa helger och några dagar under loven. För att kunna maximera gamingen sover vi över i församlingsgården, men om du hellre vill kan du sova hemma. Datorer finns att låna. Föredrar du konsol finns det både Ps4 och wii U.

Läger

Uppstart söndagen 4  september 2022

Lägerhelg 23–25 september Gamingläger

Lovläger 29–31 oktober v. 44 Gamingläger

Lovläger 3–5  januari Rollspelsläger

Lovläger 18–20 februari Gamingläger

Helgläger 17–19 mars Rollspelsläger

Lovläger 1–3 april Gamingläger

Vid restriktioner, läger utan övernattning eller via Zoom.

Konfirmation

6 maj 2023.

Infomöte / grillkväll för dig som ännu inte valt

Torsdag 16 juni kl. 18 Heliga  Trefaldighetskyrkan.

Anmäl dig till konfirmation 2022-2023

Anmäl dig till konfirmation 2022/2023

Tänk dig att få fundera över livet och Gud tillsammans med andra. Att vara konfirmand i Svenska kyrkan är en sådan möjlighet. Du får spännande upplevelser och nya perspektiv på livet. Här finns utrymme för dig och dina tankar. Här hittar du alla konfirmandgrupper i Malmö. Valet är ditt och helt fritt. Välj den grupp som passar dig.

Några konfirmander i vita kåpor jämför sina gympaskor.

Vanliga frågor om konfirmation

Här hittar du svar på några vanliga frågor om konfirmation.

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.

Konfirmeras efter åttan eller som vuxen

Blev du inte konfirmerad som tonåring? I din församling erbjuds alltid en möjlighet att konfirmeras som vuxen.