Konfirmation

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Du är inte ensam om att fundera över livet. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Välkommen som konfirmand!

Här har du möjligheten att få åka på läger, ha roligt, få lära känna dig själv och få lära känna Gud. Ett år att lära känna nya vänner för livet och en Gud som är med dig för evigt. Det är ett år som kan få betydelse för resten av ditt liv.

Inbjudan

Vi inbjuder alla att börja som konfirmander hösten det år då man fyller 14 år. Det innebär att man oftast är konfirmand när man går i åttonde klass. Har du börjat skolan ett år tidigare väljer du själv om du vill läsa med dem som går i din klass eller de som är jämnåriga med dig. Samma princip gäller för dig som är ett eller flera år äldre än dina klasskamrater eller om du missade att anmäla dig förra året.

Konfirmationsläsning

Vi har numera gemensam konfirmandläsning för alla församlingar i pastoratet.
Ett team från Café XP, vårt ungdomshus, ansvarar för arbetet och ett stort antal frivilliga ledare och faddrar som också är med. De tar väl hand om alla!

Upplägg

Uppstart är den 20 september 2022 på Café XP i Lysekil.
Vi träffas varje vecka mellan kl. 16.00 – 17.30.

På dessa samlingar blir det både storgrupp och mindre grupper där man får ställa alla kluriga frågor man har.

Höstlägret

Höstlägret är vecka 44 på höstlovet söndag-torsdag. Planera in det direkt så att det inte krockar med ev. familjeresor o.s.v. Vårläger åker vi på i april/maj 2023. Lägren är en viktig och obligatorisk del i konfirmandläsningen.

Gudstjänster

Du kommer även gå i kyrkan, fr.o.m. söndag 20 november. I valfri kyrka och gudstjänst. Även storhelger som jul och påsk ingår. Mer information om detta kommer vi att ge konfirmanderna.

Konfirmation

Konfirmationen är 14 maj 2023 i Lysekils kyrka. kl 11:00.

Med reservation för förändringar

Till anmälningsformuläret

Klicka här

(Anmälan till läsåret 2022-23 är öppen från maj 2022).

Konfirmand - Praktiska frågor

Behöver jag vara döpt eller kostar det något?

Fadder

Upptäck mer - Var fadder eller hjälpledare!

Här är vi som jobbar med konfirmationsgrupperna