Suomenkielinen toiminta

Suomenkielinen srk-piiri on osa Ludvikan seurakunnan toimintaa. Suomenkielisessä srk-piirissä on työryhmä, joka koostuu vapaaehtoisista työntekijöistä ja joka myös suunnittelee ja päättää, mitä toimintoja ja tapahtumia järjestetään. Tällä hetkellä suomenkielistä palkattua henkilökuntaa on 50% työskentelevä diakoni ja 100 %suomenkielinen pappi, joka palvelee kuutta seurakuntaa Ludvika mukaan lukien.

Luottamuksellinen keskustelu ja sielunhoito ovat tärkeä osa ihmisen elämää ja tähän on myös mahdollisuus meillä täällä Ludvikan seurakunnassa suomenkielellä. Voit ottaa yhteyttä suomenkieliseen diakoniin tai pappiin näissäkin asioissa.

Kotikäynti ja sairaiden luona käyminen on tärkeää työtä ja erikoisesti niille, jotka eivät voi tai pääse tulemaan kirkollisiin tiloihin. Tarvitessasi koti- tai sairaskäyntiä voit ottaa yhteyttä suomenkieliseen diakoniin tai pappiin.

Srk-piirissä toimii myös suomenkielinen kuoro, Ankkuri-kuoro,  kanttorin johdolla. Ankkuri-kuoro laulaa jumalanpalveluksissa ja muissa tapahtumissa. Kuoro on tehnyt CD-levyn, jota on saatavana  seurakunnasta.

Muita epäsäännöllisiä tapahtumia ovat; Äitienpäivän vietto, Keskikesän juhla kesäkuun lopulla, Kevätretki joka kevät, Isäinpäivän vietto, Pyhäinpäivän vietto, Kauneimmat joululaulut ja joulujuhla.

Jumalanpalveluksia järjestetään kerran kuukaudessa paitsi kesä- ja heinäkuussa.
Maanantaipiiri kokoontuu keskustelemaan kristillisistä asioista joka maanantai-iltapäivä.

Suomenkielinen toiminta tarjoaa suomenkielisille seurakuntalaisille paljon kirkollista toimintaa ja kokoontumisia. On ilo todeta, että me täällä Ludvikassa voimme kuulla Jumalan sanaa ja keskustella kristillisistä asioista omalla äidinkielellämme,  joka jokaisella ihmisellä on se tunnekieli, joka viestittää niitä kaikkien syvimpiä tunteita.