Löderups församling

Löderups församling är en landsbygdsförsamling belägen i de östligaste delarna av Ystads kommun, från Kabusa i väst till Sandhammaren i öst. Här kan du besöka Backåkra, Ales stenar, Kåseberga fiskeläge och mycket mer. I församlingen finns fem kyrkor och kyrkogårdar: Glemminge, Ingelstorp, Valleberga, Löderup och Hörup.

Corona-information

Den 12 januari börjar nya restriktioner för större, offentliga samlingar inomhus gälla. Nu får högst 50 personer samlas och vi får se till att hålla avstånd och erbjuda handsprit. Men om arrangören kontrollerar att alla besökare har vaccinationsbevis (så kallat covidpass) gäller inte restriktionen. Därför väljer Löderups församling att kontrollera och bara släppa in personer med covidpass, alltså personer som är vaccinerade, när vi av erfarenhet vet att vi brukar bli fler än 50 personer. Detta gäller dig som är 18 år eller äldre. Vi skriver i kalendern om det blir aktuellt med covidpass på någon av våra gudstjänster eller andra arrangemang. När vi inte blir 50 personer kan vi samlas utan kontroller.

Vi fortsätter naturligtvis att vara försiktiga och att visa hänsyn mot varandra.

Välkomna till all församlingens verksamhet!

Glemminge kyrka stängd

Glemminge kyrka har i alla år haft bekymmer med fukt, mögel och dålig tegelkvalitet. Under våren 2020 besiktigades kyrkan för att ta reda på hur dåligt skick den i själva verket var i. Det visade sig att tornet är i mycket dåligt skick: dragjärnen uppe i spiran är upprostade och upplagen till golvbjälkarna som bär upp hela klockringningsanordningen är uppruttnade och saknar i princip all bärighet. Efter denna upptäckt stängdes kyrkan omedelbart, all klockringning kopplades ifrån och området runt tornet spärrades av. Nu jobbar stiftsingenjörerna och Länsstyrelsen med att av säkerhetsskäl ta ner tornet och ersätta med ett tak. Vi hoppas att arbetet ska kunna komma igång våren 2022.

Vi ses i våra fyra övriga kyrkor; Ingelstorp, Valleberga, Löderup och Hörup!