Foto: John Fahlnaes

Ny vattenlek invigd i Äventyrsskogen

Vid prästgården i Landvetter har en ny aktivitet för barn kommit på plats, invigd på nationaldagen av "Farmor" Lilly Norfeldt som var på plats för att själv klippa invigningsbandet.

Under strålande sommarsol beredde picknickfiltarna ut sig över gräsmattan bredvid prästgården i Landvetter. Äntligen, efter ett år av prövningar, var det dags att fira Sveriges nationaldag – om än i begränsad omfattning. I vanliga fall brukar stora skaror samlas för en riktig utomhusfest på strandängarna vid Gröen, ofta långt mer än tusen personer.

I år fick det bli ett mindre format med tanke på pandemirestriktionerna, men glädjen och längtan att träffa människor hos de närvarande var inte att ta miste på. Det var en strålande glad kyrkoherde som med sitt arbetslag hälsade församlingsborna välkomna.

Dagen till ära var det också dags för invigning av den nya vattenleken i Äventyrsskogen. Vattenleken är en illustration av några välkända bibliska platser: Gennesarets sjö, Döda havet och Jordanfloden. Här kan barnen pumpa upp vatten och själva styra vattenflödets bana med olika reglage. Vattnet flödar genom betongkonstruktionen över vattenhjul och forsar ned mot sin slutstation, för att återigen pumpas upp till startpunkten. Superkul, tyckte barnen som var med vid invigningen – det blev snabbt fullt av nyfikna barnhänder som ville testa alla funktioner.

På plats var även pastoratets stora välgörare och grand old lady, "Farmor" Lilly Norfeldt, nu 98 år ung, med barnasinnet kvar och med hjärtat ständigt klappande för att barn ska få ha en rolig och trygg uppväxt.

Det var Farmor Lillys stora generositet som redan 2015 möjliggjorde byggandet av Äventyrsskogen, som nu är en väl etablerad plats för lek och utflykter bland barnfamiljer i Landvetter. Nu har den härliga äventyrsskogen tack vare Lillys generositet kompletterats med en vattenlek. Det var ståtligt när Farmor Lilly själv höll i saxen för att klippa invigningsbandet. När hon sedan fick hålla i mikrofonen vittnade hon om den stora glädje hon känner när hon får möjlighet att kunna få bidra till barnens glädje på detta vis.

Foto: John Fahlnaes
Foto: John Fahlnaes