Foto: John Fahlnaes

Duvans elever skapar konst i Landvetter centrum

Nyhet Publicerad

Titta här! Duvans Elever är ute och hjälper konstnären Klara Bertilsson att göra om kraftstationen vid Landvetter centrum till ett konstverk.

 

Just nu pågår ett spännande samverkansprojekt för ett bättre och tryggare Landvetter centrum. Konstnären Klara Bertilsson målar ett vackert konstverk på kraftstationen nedanför Duvans fritids, på väg mot torget. Konstverket skapas av Klara i samverkan med barn och ungdomar i Landvetter, Kulturhuset, Härryda Energi, Svenska kyrkan och Härryda kommun.

Vi från Duvans fritids har alltså fått möjlighet att vara med i den konstnärliga processen. Några av Duvans elever har haft en workshop med Klara, där de gjort vikmålningar som Klara nu har med sig som inspiration för sitt konstverk. Riktigt roligt, tycker vi förstås och tackar av hela hjärtat att vi fick vara med och vara kreativa!

Den 24 maj 2024 är det invigning av konstverket klockan 15.00 med efterföljande mingel i kulturhuset där det bjuds på dricka och snacks samt en nyproducerad utställning om konstprojektet.

Läs gärna mer på kommunens hemsida: https://www.harryda.se/upplevaochgora/evenemangochmoten/evenemang/invigningavkonstverketskummisar.5.6315db7e18f378e9cd2a071.html