Xploring - om konfirmation

Alla människor har frågor och funderingar. Det kan vara svåra tankar kring kärlek och död, vardagliga grubblerier eller stora, förväntansfulla drömmar inför framtiden. Men trots att alla går runt och funderar är det ibland lätt att känna sig ensam om sina tankar.

Du är inte ensam att fundera över livet. Varje år väljer ca 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kykran. För många blir konfirmationen en chans att utforska både sig själv och andra, att få testa sina åsikter och värderingar.

XPLORING?

Konfirmation handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om ditt liv och dina frågor. Helt enkelt det som är viktigt för dig.

Namnet XPloring berättar att konfirmandtiden handlar om ett gemensamt uforskande, ett utforskande tillsammans med andra konfirmander och ledare.

Hur utforskar vi? Så varierat som möjligt! Vi gör utflykter, träffar andra konfirmander, åker på läger, målar och skapar. Genom drama, musik och bak, samtal, andakter och gudstjänster.

Vi vill att den tid du lägger på din konfirmation, ska vara bra och meningsfull!