För vuxna i Lerbergets kyrka

För vuxna finns det mycket verksamhet! Man kan träffas i olika former av grupper eller lyssna på föredrag på vårt café. Det går också väldigt bra att engagera sig på olika sätt. Välkommen!

Bibelsamtalsgrupp

Terminsstart 15 februai- Välkommen till Bibelsamtal i Lerbergets kyrka. Bibelsamtalsgruppen träffas i kyrkan på onsdagar kl 9.30-11.00. Vi läser och samtalar kring den kommande söndagens texter.
Du kan vara med varje gång eller vid enstaka tillfällen.

Vill du veta mer, kontakta Gunnel Olsson. Annars är det bara att komma, välkommen!
Kontakt: Gunnel Olsson, tel. 073-33 70 470

Café Lerberget

Vi möts över en kopp kaffe och något gott samtidigt som vi får ta del av ett program. Vi träffas på onsdagar med jämna mellanrum kl 14.00-16.00.

Jakobs källa är en del av RPG i Kullabygden som har träffar i Lerbergets kyrka, Klockaregården i Farhult, ELMs missionshus i Ingelsträde samt S:t Mikaels kyrka i Ängelholm. Alla är välkomna!

19 januari  S:t Mikaels kyrka, Ängelholm
Tryggare kan ingen vara
Allan Svensson, kåserar och sjunger med oss

PAUSAD 2 februari Lerbergets kyrka, Lerberget
Med Basker Blå i fredens tjänst
Kurre Anderzohn

16 februari Missionshuset, Ingelsträde
Att växa upp som Missionärsbarn
Eva Henriksson

2 mars S:t Mikaels kyrka, Ängelholm
ÅRSMÖTE och därefter Vikingfågel – ett familjeföretag i Össjö
Maria Olsson presenterar sitt företag

16 mars S:t Mikaels kyrka, Ängelholm
Pyttebanan – från Ängelholm till Klippan
Hans-Åke Jönsson, Ausås visar bilder och berättar

30 mars Klockaregården, Farhult
Med basker blå i fredens tjänst
Kurren Andersson

27 april Lerbergets kyrka, Lerberget
Melodier man minns med Duo vi två
Janne Browinisson & Lasse Lindell

11 maj Bibelns värld i Starby
Våravslutning tillsammans
Anmälan till Gunnel Andersson, 070-20 21 756
Senast den 2 maj. Kostnad: 150 kr/person, max 30 deltagare

Fördjupningskvällar

Under våren stannar vi upp fyra kvällar inför temat Dela din tro med andra. Kvällen består av undervisning och möjligheten till fördjupande samtal. Vi utgår från vår präst Joel Jarbos bok med samma namn som temat.

Välkommen den 1 mars, 15 mars, 26 april och 10 maj!

Messy Church

Med jämna mellanrum bjuder vi in till Messy Church. Kyrkan mitt i byn, mitt i livet, där vi tillsammans delar hopp, kamp och glädje.

Kvällarna präglas av enkelhet, kreativitet och gemenskap där vuxna och barn äter och skapar tillsammans. En gemenskap som rymmer både tro och tvekan, dit alla är välkomna, och där vi hoppas att du ska känna dig hemma.

Preliminärt schema
18.00 Vi fixar det sista med maten tillsammans, eller pysslar på temat, eller övar in en sång.
18.30 Mat (till självkostnadspris)
19.30 Sång och kort samling på dagens tema
19.50 Samtal i mindre grupper uppdelade i olika åldrar
20.30 Slut

Sångerna, samlingen, pyssel med mera följer kvällens tema.
Se kalendern för nästa träff.
Hör gärna av dig med frågor till jonas@soulfulmusic.se

Sopplunch

Välkommen på lunch med soppa, tilltugg, en kopp kaffe och en andakt.
En trevlig stund med lite småprat och gemenskap. Pris 40 kr.

Onsdagar kl 12.00 - 9 mars och 11 maj

Tisdagsträffen

Terminsstart 15 februari Omkring åtta damer, och fler är välkomna, samlas varannan
tisdag kl. 14.00, jämna veckor. Träffen inleds med en andakt, sedan serveras kaffe med bröd. Därefter följer samtal och högläsning ur en bok. Avslutning med sång och bön.
Kontaktperson är Bente Jakobsen, 073 210 10 40

Tid för bön

Varje söndagskväll kl 19.30 träffas vi i kyrkan för att be för vår kyrka,
vår stad, vårt land och även för människor i vår närhet. Vi börjar med att någon delar ett bibelord och sedan ber vi tillsammans. Välkommen med till en stund av närvaro och närhet inför Gud.

Det finns en bönelåda vid anslagstavlan på Kyrktorget. I den kan man lägga lappar
med sina böneämnen som man vill att de som samlas på söndagskvällen ber för. Det går bra att vara anonym om man vill det.

Den 17 oktober är det ingen bön, sista träffen är den 5 december.
Ansvarig är Eva Söderstjerna. Har du frågor, hör av dig till henne,
Telefonnummer 073- 629 3594 eller eva_soderstjerna@yahoo.com

Hemgrupper

I vår församling ser vi ett behov av mindre gemenskaper för att på olika sätt dela tro och liv med varandra på ett djupare plan.

En liten grupp kan träffas hemma eller i kyrkan, en gång i månaden eller en gång i veckan.

Man kan samlas kring måltidsgemenskap eller bön eller bokprat eller bibelstudier eller sång eller samtal kring livsfrågor eller en kombination av allt.

Är du intresserad av att veta mer om, gå med i, eller starta en ny grupp hör av dig till Emelie Engström, emelie.engstrom@gmail.com, 070-629 16 62.

Värdgrupper

Värdgrupperna i Lerbergets kyrka är gudstjänstvärdar, fixar kyrkkaffe och hjälper till med det praktiska före gudstjänsten. Det finns sju grupper som tjänstgör två veckor åt gången.

Om du vill vara med och hjälpa till,
kontakta Katarina Jarring, katarina.jarring@gmail.com