För vuxna i Lerbergets kyrka

För vuxna finns det mycket verksamhet! Man kan träffas i olika former av grupper eller lyssna på föredrag på vårt café. Det går också väldigt bra att engagera sig på olika sätt. Välkommen!

Bibelsamtalsgrupp

Start 10 januari - Välkommen till Bibelsamtal i Lerbergets kyrka. Bibelsamtalsgruppen träffas i kyrkan på tisdagar kl 9.30-11.00. Vi läser och samtalar kring den kommande söndagens texter.
Du kan vara med varje gång eller vid enstaka tillfällen.

Vill du veta mer, kontakta Gunnel Olsson. Annars är det bara att komma, välkommen!
Kontakt: Gunnel Olsson, tel. 073-33 70 470

Café Lerberget

Vi möts över en kopp kaffe och något gott samtidigt som vi får ta del av ett program. Vi träffas på onsdagar med jämna mellanrum kl 14.00-16.00.

Café Lerberget är en del av RPG i Kullabygden som har träffar i Klockaregården i Farhult. Övriga kyrkor som medverkar är Farhult-Jonstorps församling och S:t Mikaels kyrka i Ängelholm. Alla är välkomna!

Vårens samlingar i pastoratet:

15 februari - Café Lerberget, Lerbergets kyrka
Musik i vård, omsorg och hälsa – en mänsklig rättighet
Ulrika Gudmundsson Schönberger, projektledare inom Region Skåne, Musik Syd-Kronoberg

3 mars Café Klockaregården, Farhult
Vi sjunger gamla läsarsånger tillsammans med prästen Allan Svensson och hans gitarr

29 mars Café Klockaregården, Farhult
Att byta ett ord eller två gjorde det lätt att gå
Lena Klasson från Sjukhuskyrkan i Helsingborg talar om dess betydelse när vi
hamnar på sjukhus

12 april Café Lerberget, Lerbergets kyrka
Att vara konstnär
Olof Behrens, berättar om sitt eget skapande och att vara ung konstnär. En bild säger ibland mer än tusen ord.

Hela programmet för terminen finns här

För mer information, kontakta Per Behrens 070-333 33 21.

Familjesöndag

Välkommen till familjesöndag i Lerbergets kyrka med drop-in-frukost mellan kl 8.45-9.45. Det erbjuds frukostbuffé med frallor, yoghurt, frukt, juice, bär.... och mycket mer!
Pris 20 kr/person eller 40 kr/familj, ingen anmälan behövs.
Samling för alla i kyrkan kl 10.00.
Vid varje tillfälle har ett tema som vi utgår ifrån.

Varmt välkommen den 29 januari och 23 april!

Kvällsmässa

Välkommen till en stilla stund med tid för eftertanke och bön. Vi samlas tisdagar, udda veckor kl 18.30.

Sopplunch

Välkommen på lunch med soppa, tilltugg, en kopp kaffe och en andakt.
En trevlig stund med lite småprat och gemenskap. Pris 40 kr.

Onsdagar kl 12.00 -
15 mars

Tid för bön

Varje söndagskväll kl 19.30 träffas vi i kyrkan för att be för vår kyrka,
vår stad, vårt land och även för människor i vår närhet. Vi börjar med att någon delar ett bibelord och sedan ber vi tillsammans. Välkommen med till en stund av närvaro och närhet inför Gud.

Det finns en bönelåda vid anslagstavlan på Kyrktorget. I den kan man lägga lappar
med sina böneämnen som man vill att de som samlas på söndagskvällen ber för. Det går bra att vara anonym om man vill det.

Ansvarig är Eva Söderstjerna. Har du frågor, hör av dig till henne,
Telefonnummer 073- 629 3594 eller eva_soderstjerna@yahoo.com

Hemgrupper

I vår församling ser vi ett behov av mindre gemenskaper för att på olika sätt dela tro och liv med varandra på ett djupare plan.

En liten grupp kan träffas hemma eller i kyrkan, en gång i månaden eller en gång i veckan.

Man kan samlas kring måltidsgemenskap eller bön eller bokprat eller bibelstudier eller sång eller samtal kring livsfrågor eller en kombination av allt.

Är du intresserad av att veta mer om, gå med i, eller starta en ny grupp hör av dig till Christoffer Kullenberg
christoffer.kullenberg@svenskakyrkan.se
SMS:  073 - 020 09 12

Värdgrupper

Värdgrupperna i Lerbergets kyrka är gudstjänstvärdar, fixar kyrkkaffe och hjälper till med det praktiska före gudstjänsten. Det finns sju grupper som tjänstgör två veckor åt gången.

Om du vill vara med och hjälpa till,
kontakta Katarina Jarring, katarina.jarring@gmail.com