Såg Livets fönster på sin resa

En resa i det inre och det yttre

Alexander Elofsson framför "Livets fönster" - en lucka där mammor i Krakow kan lämna sina bebisar som de inte själva kan ta hand om. Foto: Alexander Elofsson.

Alexander Elofsson från Rödöns församling  har varit på en ”livsresa”. Tillsammans med andra ungdomar från Härnösands stift, som varit aktiva som unga ledare i sina församlingar, reste han i våras till Krakow i Polen. 

Resan varade en vecka och förbereddes under 9 månader. Förberedelserna bestod av personliga uppgifter och omfattade också olika projekt för att samla in pengar.

Vad är en livsresa?

 - En livsresa är att gå djupare in i livet genom att göra något för andra.  Jesus säger ”det ni har gjort för en av dessa mina minsta det har ni gjort för mig”.

Livets fönster

På resan gjorde vi något för de minsta genom att jag överlämnade pengarna jag samlat in till ”Livets fönster”.  Livets fönster är ett barnhem där unga mammor har möjlighet att lämna in sina bebisar som de inte själva har möjlighet att ta hand om.

Vi for också till Auschwitz, besökte två olika barnhem och besökte en verksamhet som tillhandahöll hjälpmedel till funktionsnedsatta.  I  Wieliczka besökte vi en mycket märklig kyrka i en nedlagd saltgruva.                    

Mer om Unga ledare här.