Rapport från Kisingá

Pastor Cornelius kommunicerar med Knut & Gunhild & oss alla

Han måste gå en halv timme och upp på en höjd då kan han ibland få täckning så att telefonen fungerar.  
Han måste gå en halv timme och upp på en höjd då kan han ibland få täckning så att telefonen fungerar.   Foto: Knut Ekdahl.

Kära Knut och Gunhild och mina vänner i Sverige.

Vi hälsar Er i Jesu namn. Här i Kisingá mår jag och min familj och de som bor i församlingen bra. Vi ber ofta för Er.

Gode vän, det stämmer att när Dan och Sue (från vänförsamlingen i USA) var här i maj, så hade vi mycket trevligt tillsammans i ett par veckor. De gav oss två datorer, som vi övar och lär oss på. Det är därför Yoram, Emiry och Anna har försökt sända e-post till Dig. Förlåt oss detta ofog. Vi vet, att Du har fått våra meddelanden. Ber om ursäkt för att vi är sena med våra rapporter och svar på frågor du ställt, när det gäller huset i Luhapo, kyrkan i Madisi, cellgrupperna, getterna, spargrupperna och evangelisterna.

Detta år är alla i min familj hemma och arbetar med att odla grönsaker på åkern. Förra året klarade vi av att bygga väggarna på vårt eget hus och att lägga på taket. Om Gud så vill, ska vi fortsätta att putsa väggarna inne och sätta in fönster och dörrar.

Som pastor fortsätter jag, att besöka de olika kyrkorna i församlingen för att ge stöd och hjälp till för-samlingsmedlemmar och till dem, som är mina medarbetare i de olika församlingsdelarna.

Våra evangelister Ester, Ahimidiwe, Jackson. Festo, Idimon och Aizack deltog i augusti vid ett fyra dagars seminarium i Iringa som stiftet ordnade. Då samlades sammanlagt omkring 600 evangelister från hela stiftet. Den 24 - 30 september kommer alla pastorer i ELCT (Evangelical Lutheran Church) att delta i ett möte i Dodoma. Och i oktober kommer vi att ha ett stort möte (en synod) i Iringa, då vi är samlade till val. Vår biskop Mdegella ska gå i pension och vi behöver välja en ersättare. Jag deltar i alla dessa möten. Jag ber Er att be för dessa möten.

 

 

Pastor Cornelius bygger på ett eget hus i Madisi. Nu bor han och familjen i församlingens hus. Sågen är en gåva från vår församling. Han håller sågen bakvänt eftersom han är på andra sidan ekvatorn.
Pastor Cornelius bygger på ett eget hus i Madisi. Nu bor han och familjen i församlingens hus. Sågen är en gåva från vår församling. Han håller sågen bakvänt eftersom han är på andra sidan ekvatorn. Foto: Knut Ekdahl.

Jag vill gärna besvara Dina frågor

Vi har tagit emot pengarna, som vi fått under året till våra förskollärare Ajesta och Stela. Pastor Yona kommer att sända över ett kontoutdrag, som visar att vi fått pengarna Ni sänt.

Vi bekräftar också, att vi fått pengarna, som Ni sänt till huset som församlingen bygger åt Festo och Stela i Luhapo. Vi hoppas, att huset ska vara färdigt, när pastor Mikael kommer hit i oktober. Då ska vi ge honom en rapport och bilder på huset, som Ni ska få. Till frågan om våra spargrupper, så har vi nu tre. Två för kvinnor och en för dem som arbetar i församlingen. Det går bra för kvinnornas spargrupper. Och de har kommit igång med att låna ur sina fonder.

Getprojektet utvecklas väl. Vi fick 180 getter (175 honor och fem baggar) och nu har antalet ökat till 325 getter. Vi hoppas att projektet ska fortsätta göra nytta särskilt sedan staten anställt en veterinär, som kan behandla dem, när de blir sjuka.

Vi fortsätter med olika arbeten på den nya kyrkan i Madisi. Vi putsar väggarna inne och lägger golv. Arbetet är svårt och därför går det långsamt. Vi avser, att börja göra bänkar att sitta på. Och till det materialet använder vi också en del pengar, Ni sänt tidigare.

Tack för böneämnena Du sänt. Vi är ledsna över att Mikael skadat sin fot. Vi ber att Gud ska hela honom. Vi ber för alla medlemmar i kyrkorådet och i de fyra församlingsråden och för alla präster.

Vi ber Er, att be för det stora mötet för alla pastorer i stiftet och för mötet i Iringa, när vi väljer ny biskop, att Gud ska visa oss sin väg och låta oss få veta, vad Han vill att vi för folket och för vårt land.

Vi ser fram emot, att Ni kommer och besöker oss nästa år. Tack för pengarna, som Ni sänt till Emiry´s musikutbildning vid Makumira Universitet.

Mungu awabariki sana = Vi önskar Er Guds rika välsignelse!

Pastor Cornelius Wihale

Kisingá - vänförsamling till Rödön

Att bli vän med en församling långt borta och skapa vänskapliga relationer över kontinenter är ett upptäckaräventyr.

Kisingágruppen

Gruppen knyter vänskapsband och inspirerar oss alla till att både be för och ge till våra vänner i Tanzania.