Agnes får möjlighet att studera på gymnasiet

Rödöns församlingsråd har gett stöd till en studiemotiverade elev för att få möjlighet att gå i ”Secondary School” (gymnasiet). Den utvalda eleven heter Agnes och du kan läsa mer och följa henne på den här sidan.

Rödöns församlingsråd beslutade i somras, att man ville ge ekonomiskt stöd till vänförsamlingen i Kisingá, så att en studiemotiverad flicka med talang från fattiga förhållanden skulle få möjlighet att gå i ”Secondary School” (gymnasiet). Utan det stödet skulle det inte vara möjligt. Och vi ville, att församlingen i Kisingá skulle välja ut den personen.

Strax före jul fick vi namn, bild och en kort presentation av Agnes. Hon är född den 31 augusti 2005 och är dotter till en av evangelisterna i församlingen. Hon har kommit in på Pomerini Lutheran HIgh School och har just börjat sina studier där. Rödöns församling har sänt pengar till Kisingá som täcker hennes terminsavgifter för 2020.

Vi kommer att följa Agnes under året och hoppas att hon ska berätta litet mera för oss vad det lider. Be gärna för Agnes om Guds beskydd för henne, om bra lärare och goda kamrater och att hon ska lyckas väl i sitt skolarbete.

Kisingá - vänförsamling till Rödön

Att bli vän med en församling långt borta och skapa vänskapliga relationer över kontinenter är ett upptäckaräventyr.