Bröllop

Boka vigsel online | Vad innebär en vigsel och hur går det till? | Bra att tänka på

Bröllop i Katarina församling

Vigseln är två människors uttryck för att de tror på kärleken. Vigselgudstjänsten är en viktig högtid oavsett hur ni väljer att utforma den. Präst och brudpar träffas i god tid före vigseln för att förbereda gudstjänsten.

En vigselgudstjänst kan vara antingen mycket “privat” (med endast två vittnen) eller äga rum med många närvarande. I båda fallen är det en viktig högtid. I god tid före vigseln ska brudpar och präst träffas och gemensamt förbereda vigselgudstjänsten.

Bröllop under Corona-pandemin

Maxgränsen för antalet närvarande (inkl. präst, musiker och vaktmästare) är för närvarande 50 personer i Katarina kyrka och 15 personer i Allhelgonakyrkan.

VILL DU VETA MER OM VIGSELN?

Läs mer om vigseln på Svenska kyrkans specialsida om bröllop.

Så bokar du bröllop online

• Välj kyrka och/eller datum och få upp lediga tider i kalendern. Hittar du ingen tid som passar eller undrar över något? Kontakta bokningen på leif.svedlund@svenskakyrkan.se eller 08-743 68 16. Telefontider till bokningen: mån–fre, kl 9.00–12.00.
  • Välj en tid och fyll i uppgifter i formuläret som öppnas.
  • När bokningen skickats till oss, gör vi en avstämning innan vi skickar ut en definitiv bekräftelse.
  • Alla personuppgifter behandlas enligt GDPR.