Bröllop

Genom vigseln förenas två personer i äktenskapet. Då markeras högtiden, ansvaret och glädjen vid övergången till denna gemenskap.

I den goda relationen hittar vi hem till oss själva, varandra och Gud. Vi utvecklar våra förmågor och låter vår partner växa. Vi jämkar samman, ser och bekräftar utan att försöka göra om den andra.

En vigselgudstjänst kan vara antingen mycket “privat” (med endast två vittnen) eller äga rum med många närvarande. I båda fallen är det en viktig högtid.

I god tid före vigseln ska brudpar och präst träffas och gemensamt förbereda vigselgudstjänsten.

Välsignelse av ingånget äktenskap
Om man har ingått äktenskap i annat land eller i annan ordning än Svenska kyrkans, kan man få en kompletterande och vigselliknande gudstjänst i Svenska Kyrkan. Denna gudstjänst ansluter nära till Svenska kyrkans vigselgudstjänst och kan firas på i stort sett samma sätt.

Läs mer om vigseln på Svenska kyrkans specialsida om bröllop.

Vårda relationen

Behöver ni som par en samtalspartner som kan hjälpa er att komma vidare? Välkommen att tala med en präst eller diakon i Katarina församling.
Tel växel: 08-743 68 00.