Boka dop online | Vad innebär dopet och hur går det till? | Bra att tänka på

Dop i Katarina församling

Dopet visar att vi – långt innan vi kan prestera någonting – är älskade av Gud. Dopet också ett högtidligt mottagande av en ny familjemedlem både i barnets egen familj och i kyrkans gemenskap. Det finns ingen åldersgräns för att bli döpt. Dopet kan ske när som helst i livet och genom det blir du också medlem i Svenska kyrkan.

Dop under Corona-pandemin

Maxgränsen för antalet närvarande (inkl. präst, musiker och vaktmästare) är för närvarande 50 personer i Katarina kyrka och 15 personer i Allhelgonakyrkan.

Under Corona-pandemin finns inga möjligheter till dopkalas i Allhelgonakyrkan. Max antal gäster för dopkalas i Högbergssalen i Katarina församlingshus, Högbergsgatan 15A, är 30 personer.

Vill du veta mer om dopet?

Så bokar du dop online

• Välj kyrka och/eller datum och få upp lediga tider i kalendern. Hittar du ingen tid som passar eller undrar över något? Kontakta bokningen på leif.svedlund@svenskakyrkan.se eller 08-743 68 16. Telefontider till bokningen: mån–fre, kl 9.00–12.00.
  • Det finns även möjlighet att låna lokal för dopkalas. Om ledig lokal finns syns det i respektive doptid i kalendern.
  • Välj en tid och fyll i uppgifter i formuläret som öppnas. Om ni önskar döpa fler på samma tid så fyller ni i namn och personnummer i rutan ”Övriga önskemål”.
  • När bokningen skickats till oss, gör vi en avstämning innan vi skickar ut en definitiv bekräftelse.
  • Det finns möjlighet att låna dopklänning. Kontakta bokningen på leif.svedlund@svenskakyrkan.se eller 08-743 68 16. Telefontider till bokningen: mån–fre, kl 9.00–12.00.
  • Alla personuppgifter behandlas enligt GDPR.