Other languages with Google Translate

Kontakt

Svenska kyrkan i Jerusalem Besöksadress: Swedish Theological Institute , 58 Prophets' Street, Rehov Haneviim 58, Jerusalem, Israel Postadress: Swedish Theological Institute , PO BOX 37, IL 910 0001 Jerusalem, Israel , IL 910 0001 Jerusalem, Israel Telefon:+972 2 625 3822, Fax: (+972) 02 - 625 44 60 E-post till Svenska kyrkan i Jerusalem

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Svenska kyrkan i Jerusalem

Den svenska församlingen i Jerusalem är en del av Svenska kyrkan. Vi firar våra gudstjänster i Birgittakapellet på Svenska teologiska institutet, Rehov Haneviim/Profeternas gata 58. Välkommen att dela vår gemenskap!

Hör gärna av dig!

Vill du komma i kontakt med en svensk präst i Jerusalem? Kontakta gärna mig, Johan Engvall, via mejl eller ring +972535251588.

Johan Engvall är präst för Svenska kyrkans församling i Jerusalem. Johan arbetar med ekumenik och interreligiös dialog vid Svenska teologiska institutet, STI, i Jerusalem.

– Jag är både tacksam och stolt över att tillsammans med övriga på STI få bidra i arbetet på institutet. Det är en miljö som präglas av nyfikenhet, dialog, omsorg, spiritualitet och bildning.

Prästen Johan Engvall och Kantor Jessica Lindberg Dik välkomnar till församlingen. Bild: Normunds Kamergrauzis

– Min önskan är att fler ska få ta del av STI som är en resurs för hela Svenska kyrkan och få delta i givande möten inom såväl de ekumeniska som abrahamitiska nätverken, säger Johan Engvall.

Johan Engvall var tidigare kyrkoherde i Solna församling. Nu arbetar han med STI:s och Svenska kyrkans ekumeniska och pastorala närvaro i regionen.

Han ansvarar också för församlingens gudstjänst- och andaktsliv, diakoni och själavård samt deltar i STI:s utbildningsverksamhet.