Svenska kyrkan i Jerusalem

Den svenska församlingen i Jerusalem är en del av Svenska kyrkan. Vi firar våra gudstjänster i Birgittakapellet på Svenska teologiska institutet, Rehov Haneviim/Profeternas gata 58. Välkommen att dela vår gemenskap!

Hör gärna av dig!

Vill du komma i kontakt med en svensk präst i Jerusalem? Kontakta gärna mig, Johan Engvall, via mejl eller ring +972535251588.

Johan Engvall är präst för Svenska kyrkans församling i Jerusalem. Johan arbetar med ekumenik och interreligiös dialog vid Svenska teologiska institutet, STI, i Jerusalem.

– Jag är både tacksam och stolt över att tillsammans med övriga på STI få bidra i arbetet på institutet. Det är en miljö som präglas av nyfikenhet, dialog, omsorg, spiritualitet och bildning.

Prästen Johan Engvall och Kantor Jessica Lindberg Dik välkomnar till församlingen. Bild: Normunds Kamergrauzis

– Min önskan är att fler ska få ta del av STI som är en resurs för hela Svenska kyrkan och få delta i givande möten inom såväl de ekumeniska som abrahamitiska nätverken, säger Johan Engvall.

Johan Engvall var tidigare kyrkoherde i Solna församling. Nu arbetar han med STI:s och Svenska kyrkans ekumeniska och pastorala närvaro i regionen.

Han ansvarar också för församlingens gudstjänst- och andaktsliv, diakoni och själavård samt deltar i STI:s utbildningsverksamhet.