Järfälla kyrka
Foto: Ester Sorri

Järfälla kyrka

Fira livets högtider där medeltiden möter nuet. Kyrkvägen 8, Barkarby.

Om Järfälla kyrka

Läs mer om Järfällas medeltidskyrka.

Vi som jobbar i Järfälla kyrka

Välkommen att höra av dig!

Under de medeltida valven i Järfälla kyrka känns livets långsamma puls särskilt tydligt. Ett litet barn som döps i den medeltida dopfunten tas upp i en tidlös gemenskap. Ett ljus som tänds bland tusentals andra på Allhelgona brinner för minnen och avsked i våra egna liv, men också för alla som gått före oss eller ännu inte fötts.

Kanske kommer du till Järfälla kyrka vid något enstaka tillfälle för dop, vigsel eller begravning, och kanske kommer du till någon av kyrkoårets stora högtider. Eller så deltar du eller ditt barn regelbundet i våra körer, gudstjänster, barnverksamheter eller studiegrupper. Du är lika välkommen, oavsett hur ofta du kommer och av vilka skäl. Så bidrar du till och blir en del av berättelsen om Järfälla kyrka och dess långa historia.

Närbild på två som håller hand.

Förbön i din kyrka

Vill du att vi ber för dig, eller för något eller någon du bryr dig om, i kyrkan på söndag? Skicka in din bön senast på onsdag kl 17!

En stor ljusbärare med tända ljus.

Lite mer om bönen

Du kan be hur som helst och om vad som helst, med ord eller tyst i hjärtat. I en kyrka, ute i naturen, eller på nätet. Här kan du läsa lite mer om vad det kan vara att be, och kanske få inspiration till din egen bön.