Lär känna Järfälla församling

En församling, tusen möjligheter.

Järfälla församling bildades 2010, genom att de dåvarande församlingarna i Barkarby, Jakobsberg, Kallhäll och Viksjö lades samman. Idag är den en av Sveriges största församlingar, som firar gudstjänster i fyra kyrkor och driver en bred verksamhet för alla åldrar. Läs mer om våra kyrkor och verksamheter.

Vi har förmånen att få möta de flesta av våra församlingsbor i samband med viktiga händelser i deras liv, såsom vid dop, konfirmation, vigsel eller begravning. Vi finns också där när tillvaron känns tung att bära och du behöver någon att prata med. 

Vi tror inte på att göra skillnad på människor. Till våra gudstjänster och verksamheter är alla välkomna; sökare, finnare, troende, tvivlare och icke-troende. Det finns inga krav på vad du ska tro och hur, och vi vill möta alla våra besökare med öppenhet, som medmänniskor och jämlikar. Läs mer om vad vi vill och står för.

I Järfälla kommun är församlingen också huvudman för begravningsverksamheten och förvaltar dess båda kyrkogårdar: Järfälla kyrkogård vid Järfälla kyrka i Barkarby, samt Görvälns griftegård. Vid griftegården ligger Pilgrimskapellet i natursköna omgivningar. Läs mer om begravningsverksamheten, och om våra kyrkor, kapell och kyrkogårdar.