Lär känna Järfälla församling

En församling, tusen möjligheter.

Järfälla församling bildades 2010, genom att de dåvarande församlingarna i Barkarby, Jakobsberg, Kallhäll och Viksjö lades samman. Idag är den en av Sveriges största församlingar, som firar gudstjänster i fyra kyrkor och driver en bred verksamhet för alla åldrar. Läs mer om våra kyrkor och verksamheter.

Vi har förmånen att få möta de flesta av våra församlingsbor i samband med viktiga händelser i deras liv, såsom vid dop, konfirmation, vigsel eller begravning. Vi finns också där när tillvaron känns tung att bära och du behöver någon att prata med. 

Vi tror inte på att göra skillnad på människor. Till våra gudstjänster och verksamheter är alla välkomna; sökare, finnare, troende, tvivlare och icke-troende. Det finns inga krav på vad du ska tro och hur, och vi vill möta alla våra besökare med öppenhet, som medmänniskor och jämlikar. Läs mer om vad vi vill och står för.

I Järfälla kommun är församlingen också huvudman för begravningsverksamheten och förvaltar dess båda kyrkogårdar: Järfälla kyrkogård vid Järfälla kyrka i Barkarby, samt Görvälns griftegård. Vid griftegården ligger Pilgrimskapellet i natursköna omgivningar. Läs mer om begravningsverksamheten på dess egen webbplats Begravning i Järfälla, och om våra kyrkor, kapell och kyrkogårdar.

Montage av bilder på Järfälla församlings kyrkor

Vad vi vill och står för

Vi vill se de tusen möjligheter som finns i varje människa. Vi står upp för barnens och alla utsattas rätt till trygghet, respekt och medkänsla, och vi ser miljö- och klimatarbetet som ett självklart uttryck för vår kristna tro.

Organisation och styrning

Från kyrkoval till kyrkkaffe - du kan påverka på alla plan!

Bok, papper och hand med mötesklubba

Förtroendevalda

Här hittar du info om förtroendeuppdraget, ledamöter och kontaktuppgifter.

Församlingstidningen Tusen Möjligheter

Församlingstidningen Tusen Möjligheter delas ut till alla hushåll i Järfälla. Här kan du läsa den online.

Begravning i Järfälla

Alla har rätt till samma goda service och hjälp vid begravning, oavsett tro eller livsåskådning. I Järfälla kommun får du den hjälpen av Järfälla församling, som är huvudman för begravningsverksamheten. På verksamhetens egen webbplats hittar du allt du behöver veta om Begravning i Järfälla.

Näringsverksamhet

Järfälla församling driver en begravningsbyrå, en cateringverksamhet samt uthyrning av kontorslokaler.

Hantering av personuppgifter

Vi skyddar den information du anförtror oss med.