Järfälla församling Besöksadress: Kyrkvägen 8, 17746 Järfälla Postadress: Box 139, 17723 Järfälla Telefon: +46(8)58021800 E-post till Järfälla församling

Organisation och styrning

Från kyrkoval till kyrkkaffe - du kan påverka på alla plan!

Församlingen styrs av förtroendevalda...

Järfälla församlings högsta beslutande organ är Kyrkofullmäktige, vars ledamöter väljs av församlingens medlemmar i Kyrkovalet vart fjärde år. Kyrkofullmäktige väljer i sin tur ledamöter till Kyrkorådet, som är församlingens styrelse och verkställande organ. Kyrkoherden är självskriven ledamot i Kyrkorådet, och har i uppgift att leda hela församlingens arbete mot de uppsatta målen.

...och stöttas av Öppna forum och pastorala råd

Den löpande verksamheten Järfälla församlings fyra kyrkor leds av arbetsledare, som själva är präster. Som stöd i arbetet med att bevara och utveckla sin kyrkas verksamhet och lokala identitet har arbetsledaren ett Pastoralt råd, vars ledamöter nomineras vid kyrkans Öppna forum, som hålls en gång per termin i varje kyrka. Till Öppet forum är alla välkomna, och alla som fyllt 16 år har rösträtt!