Skellefteå S:t Örjans församling

Kontakt

Skellefteå S:t Örjans församling Besöksadress: Kyrkplan 1, 93232 Skelleftehamn Postadress: SMÄLTAREGATAN 6, 93232 SKELLEFTEHAMN Telefon: +46(910)708100 E-post till Skellefteå S:t Örjans församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Dop

Ett litet barn har kommit till världen. Det vill vi gärna fira tillsammans med er - välkommen till dop!

Du lilla barn som nyss fötts till det här livet. Du som just blivit förälder.
Du som just fått barnbarn. Du som inte döptes när du var liten, men som vill bli döpt nu. Du som längtar efter dopet. Du som vill vara med och fira. Välkommen till dopet.

Inbjuds till samtal
Nyblivna föräldrar erbjuds att döpa sitt barn och inbjuds till samtal om dopets innebörd och om de praktiska förberedelserna för dopgudstjänsten. I vår församling är dopet oftast en del av församlingsgudstjänsten, men vi håller även särskilda dopgudstjänster.
Dopgudstjänstens ordning hittar du här (pdf).

En helig handling
Dopet är ett av kyrkans sakrament. Det betyder att dopet är en helig handling instiftad av Kristus, där Gud genom jordiska medel ger människan del av det himmelska livet. Det kristna dopet sker alltid med vatten och i Faderns, Sonens och den heliga Andens namn. Dopet gäller en gång för alla och behöver aldrig göras om.

Här kan du läsa mer om dopet i Svenska kyrkan.

Doppastoral

Doppastoralen är en beskrivning av hur vi möter barnen och föräldrarna i samband med dopet och i uppföljningen av dopet.

Här kan du läsa vår doppastoral.