Folk som sitter och lyssnar på levande musikutomhus
Foto: Staffan Holmquist

Musikcafé

Torsdagar kl. 19.00 i Korsets Församlingsgård,1 juli - 12 augusti. 80 sittplatser. Insläpp från 18:30.

Välkommen till våra traditionsrika sommarkonserter under bar himmel!

Det finns 80 sittplatser till dem som kommer först. Insläpp sker klockan 18.30.

Det finns också ståplatser längst bak och man får tar med sig egen stol om man vill. Om vi på grund av regnväder måste gå in i församlingshuset så är antalet i publiken begränsat till 50 personer.

Reglerna om att hålla avstånd och undvika trängsel gäller fortfarande.

Caféerna startar kl: 19.00 och är slut mellan kl: 20.30 och 21.00. Då har vi hunnit lyssna till trivsam musik och fika.  Fikat kostar 30 kronor för kaffe/te/saft, ostsmörgås och en liten kaka. Betala gärna med swish eller kontant. Vi tar också emot kort men det tar lite längre tid och fikakön kan vara lång.

1/7 Traditionsenligt inleder Kalmar dragspelsklubb sommarens musikcaféer.

8/7   ”Silas Jazztrio”. Silas Eriksen på altsax, Gustav Olsson på gitarr och Vilmer Vikström på trummor, spelar jazz i en ungdomlig version.

15/7  ”5 B:n”. Christer Svensson med musicerande vänner spelar blandad musik av fem tonsättare.

22/7 ”Svenska sommarklassiker”, Sofia Mihopoulos och Linnea Rydqvist med komp framför sammarhits från då och nu.

29/7 Träblåsensemblen YMCA (Ylva, Martina, Cathrine och Annika) bjuder på ett varierat program.

5/8     Kalmar Spelmanslag under Sune Johanssons ledning spelar småländsk och annan folkmusik för oss.

12/8 Hans Duned och Jazz Friends avslutar sommarens musikcaféer med glad jazz- och swingmusik