Foto: Malin Lingnert, Clement McKay/Ikon

Begravning och sorg

Begravning

Jesus säger: Jag skall låta dem uppstå på den sista dagen. (Evangelium enl Johannes 6:40)

En kristen begravning är en fin möjlighet att få ta farväl av en kär vän eller släkting. Gudstjänsten präglas av denna önskan om att den döde ska fara väl, samt av bönerna till Herren för henne/ honom.

I Heliga Korsets kyrka firar vi begravningsgudstjänster på måndagar och fredagar, i anslutning till helgen så att det också kan passa dem som har en bit att resa.

Vill du komma i kontakt med kyrkan för att boka en begravning är du välkommen att ringa pastorsexpeditionen 0480-42 14 12 på vardagar kl 9-12 och 13-15. Du kan också höra av dig till församlingens präster om du har frågor kring begravning.

Kyrkparken speglad i Mariakorets fönster. Foto: Staffan Holmquist

Mariakoret är öppet varje dag för bön, stillhet och meditation. Man kan också tända ljus och sätta i ljusbäraren. Det kan var ett fint sätt att minnas den bortgångne.

Staffan Holmquist

Komminister

Mer om Staffan Holmquist

Präst - komminister

Britt Jonasson

Mer om Britt Jonasson

Samordningsansvarig för Diakonimottagningen och samtalsgrupper för sörjande.

Jonas Lockman-Lundgren

Präst - komminister

Mer om Jonas Lockman-Lundgren

Präst som förutom gudstjänster och annat »prästeri» också håller på med ungdomsarbete, konfirmander, studier för vuxna m m.