Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Heliga Korsets församling Besöksadress: Kungsgårdsvägen 2 B, 39237 KALMAR Postadress: Södra Vallgatan 25, 39231 KALMAR Telefon:+46(480)421440 E-post till Heliga Korsets församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Begravning och sorg

Begravning

Jesus säger: Jag skall låta dem uppstå på den sista dagen. (Evangelium enl Johannes 6:40)

En kristen begravning är en fin möjlighet att få ta farväl av en kär vän eller släkting. Gudstjänsten präglas av denna önskan om att den döde ska fara väl, samt av bönerna till Herren för henne/ honom.

I Heliga Korsets kyrka firar vi begravningsgudstjänster på måndagar och fredagar, i anslutning till helgen så att det också kan passa dem som har en bit att resa.

Vill du komma i kontakt med kyrkan för att boka en begravning är du välkommen att ringa pastorsexpeditionen 0480-42 14 12 på vardagar kl 9-12 och 13-15. Du kan också höra av dig till församlingens präster om du har frågor kring begravning.

Samtalsgrupp för sörjande

Bär varandras bördor (Galaterbrevet 6:2)

Att efter nästan ett helt liv tillsammans plötsligt bli ensam kvar är inte lätt. Det ska det nog inte vara heller. Och att hitta ett sätt att leva med sorgen och saknaden efter en kär anhörig eller vän kan vara svårt.

I Heliga Korsets församling och i de andra församlingarna i Kalmar finns det möjlighet att möta människor som är i samma situation. I en samtalsgrupp för sörjande kan ni tillsammans dela erfarenheterna och berättelserna. Kontakta diakon Britt Jonasson för mer information.

Staffan Holmquist

Staffan Holmquist

Heliga Korsets församling

Komminister

Mer om Staffan Holmquist

Präst - komminister

Britt Jonasson

Britt Jonasson

Heliga Korsets församling

Diakon

Mer om Britt Jonasson

Samordningsansvarig för Diakonimottagningen och samtalsgrupper för sörjande.

Jonas Lockman-Lundgren

Jonas Lockman-Lundgren

Heliga Korsets församling

Präst - komminister

Mer om Jonas Lockman-Lundgren

Präst som förutom gudstjänster och annat »prästeri» också håller på med ungdomsarbete, konfirmander, studier för vuxna m m.