Gravskötsel

Bild: Sara Nilsson

Vi erbjuder gravrättsinnehavare möjligheten att köpa skötsel av gravplatser.

I avtalet ingår att hålla gravrabatter med grundskötselavtal i ett vårdat skick. Detta sker genom vårstädning, klippning och trimning av gräsyta och/eller ogräsrensning i sandyta, klippning av häck, beskärning av växter inom gravplatsen och ogräsrensning inklusive puts av blommor i gravrabatt.

De flesta väljer även att lägga till någon eller flera sorters plantering, i dagsläget har vi vårplantering av penséer, sommarplantering och höstplantering av ljung att välja på. Vår personal väljer växter utefter förhållandet vid varje gravplats, om det är soligt eller skuggigt, utseende på gravstenen osv. Man kan ha enstaka önskemål, kontakta då kyrkogårdsexpeditionen.

Förutom plantering så kan vi erbjuda vinterkrans, ljuständning, tvätt av gravsten och enklare stenrätningar.

Vi har tre sorters avtal att erbjuda:

Löpande avtal, innebär att man betalar årsvis. Vi skickar faktura varje vår på årets skötsel och avtalet löper på tills man säger upp det.

Avräkningsavtal, innebär att man betalar in en större summa, som vi förvaltar och drar årsavgiften från, så länge pengarna räcker. Vi kan alltså inte garantera en exakt tidsperiod.

Engångsavgift, stentvätt och enklare justeringar av stenramar görs inte varje år så då betalar man en engångskostnad. Självklart kan man även välja att få tex grundskötsel, plantering eller vattning endast en säsong och då också betala en engångsavgift som sedan inte löper på under nästkommande år.

Gravrabatt Bild: Sara Nilsson

PRISER 2019

Grundskötsel, liten gravplats                                         420 kr

Grundskötsel, stor gravplats                                         440 kr

Grundskötsel, sandgrav                                                  655 kr

Tillägg till grundskötsel:

Sommarplantering, liten grav                                         200 kr

Sommarplantering, stor grav eller sandgrav                 250 kr

Vårplantering av penséer, 5 plantor                              125 kr

Höstplantering av ljung, 2 plantor                                  205 kr

Övriga erbjudanden:

Vinterkrans                                                                       205 kr

Ljuständning per tillfälle                                                     72 kr

Ljuständning 4 tillfällen                                                    215 kr

Tvätt av sten, kontakta kyrkogårdsförvaltningen för prisuppgift.

Bild: Anna Bergqvist

Har du frågor angående gravskötsel eller vill beställa gravskötsel?

Kontakta oss:

Anna Bergqvist