Bidra till fasteaktionen – bjud på biskopens målningar

Nu finns en unik möjlighet att köpa de fyra bilder som biskop Eva Nordung Byström skapade för att illustrera sitt herdabrev. Måndag 4 april, på förmiddagen, är sista chansen att buda på tavlorna som finns till försäljning på den digitala auktionsplatsen Tradera. Köpesumman går till Act Svenska kyrkans biståndsarbete och försäljningen är en del av årets fasteaktion.

Varje år vid den här tiden pågår Svenska kyrkans fasteaktionen. Veckorna före påsk, från fastlagssöndagen och fram till palmsöndagen, samlas på många olika sätt in pengar till arbetet för en rättvisare värd.

I år har Act Svenksa kyrkan en särskild sida på auktionssajten Tradera, där saker kan säljas inom fasteaktionens ram.  Där finns möjlighet att bjuda på fyra inramade målningar som biskop Eva Nordum Byström skapat. 

Biskopen har målat bilderna är i tusch och akvarell och varje bild kan kopplas till ett kapitel i hennes herdabrev Nu är Guds tid. Herdabrevet gavs ut i december 2017 och är en sorts programförklaring, som det är brukligt att en ny biskop gör till stift och församlingar.

Bilderna som det nu finns en unik möjlighet att förvärva, har passande blyertsgrå ramar och mäter 26x30 cm, respektive 28x35 cm.

Gå in på Tradera, bjud på biskopens målningar och bidra till Act Svenska kyrkans viktiga arbete för människor som är i hungersnöd, är på flykt från kriget i Ukraina eller av annan anledning lever i utsatthet. Du kan behöva söka på biskopens namn för att se alla fyra tavlorna.

Auktionen avslutas måndag 4 april, efter klockan 10 på förmiddagen.

Här hittar du Act Svenska kyrkans sida på Tradera 

Här kan du läsa mer om Act Svenska kyrkans arbete för en rättvisare värd 

 

Nu är Guds tid 1-4