Viksjö kyrka

Den vita träkyrkan uppförd 1927-1928, centralt belägen längs den stora genomfartsvägen nr 331.

Efter att det gamla brukskapellet från Västanå brunnit ner till grunden uppfördes Viksjö kyrka 1927-1928 efter ritningar av Härnösandsarkitekten David Frykholm. Altartavlan, som är en kopia av målningen "Nattvarden", ärmålad i Louvren, Paris av konstnär Stig Bergh.

Läktarbarriären har 13 målningar av konstnär Arne Bohman. Kvar från den gamla kyrkan finns bland annat Karl XII:s bibel, tennljusstakar från 1700-talet, mässhake från 1829 och en järnkista tillverkad vid Västanå bruk 1878.

Klockstapeln byggdes ursprungligen vid Högsjö gamla kyrka, men uppfördes på dess nuvarande plats intill Viksjö kyrka, troligen 1792.

Välkommen att titta in i Viksjö kyrka med hjälp av panoramabild >>

Mer info

Svenska kyrkan