Svenska kyrkan i Haninge Besöksadress: Runstensvägen 14, 13638 Handen Postadress: BOX 113, 13622 Haninge Telefon: +46(8)55567000 E-post till Svenska kyrkan i Haninge

Lokaler Svenska kyrkan i Haninge

Små kapell, församlingshem och kyrkor. Svenska kyrkan i Haninge har verksamhet på gång på många platser och en del lokaler går att boka. Välkommen att höra av er.

Bokning av lokaler i svenska kyrkan i Haninge

Alla kyrkor och kapell inom Svenska kyrkan i Haninge bokas genom samma kontaktuppgifter. Varmt välkommen!

E-post till bokningen: haninge.bokning@svenskakyrkan.se
Telefonbokning: 08-555 670 10
Telefontid: måndag – torsdag 9 – 14, fredag 9 – 12

Det går att boka Gammelgården för minnesstunder och dopfika för max 40 pers. Under veckan pågår det bred verksamhet i Gammelgården. Kontakta bokningen för att få veta när lokalen är ledig.

Gammelgården

Häringe kapell var från början ett skogsvaktarboställe. År 1929 lät dåvarande godsägaren bygga om det gamla stenhuset till ett vacker litet kapell som nu ligger två kilometer norr om Häringe slott.

Häringe kapell

Välkommen.

Ornö församlingshem

Byggdes 1935 på dåvarande Nils Hökby´s initiativ. Församlingshemmet har blivit om- och tillbyggt och även fungerat som familjebostad. Det har varit en lokal för hushållsskola och fortsättningsskola. Numera fungerar den som en fin möteslokal. Välkommen.

Sällskapsrum för 40 personer
Konfirmandsal för 50 personer

Tungelsta församlingshem

Tungelsta församlingshem ligger i Tungelsta kyrka. Tungelsta församlingshem har lokaler för uthyrning vid dop, begravning, vigsel samt andra sammankomster: Sällskapsrum för 40 personer Konfirmandsal för 50 personer Stora salen för max 100 personer för, 150 personer får vistas i lokalerna samtidigt.

Västerhaninge församlingshem rymmer i konfirmandsalen ca 30, i
 stora salen ca 100.
Adress: Kyrkvägen 7

Västerhaninge församlingshem

Västerhaninge församlingshem rymmer i konfirmandsalen ca 30, i stora salen ca 100. Adress: Kyrkvägen 7

Adress: Kyrkvägen 7

Västerhaninge kapell

Västerhaninge kapell invigdes 1958. Tidigare fanns ett mindre, gammal gravkapell som låg på Västerhaninge gamla kyrkogård. Det gamla kapellet revs i samband med att det nya togs i bruk. År 1992 fick hela kapellet en ansiktslyftning, kapellet blev en lillkyrka och är nu möjlig att använda till alla slags förrättningar. Antal sittande 56, sittande + stående 70. Adress: Kyrkvägen 7

Församlingsbor kan boka församlingshemmet för dopkaffe, vigselmottagning eller begravningskaffe. I mån av plats kan församlingshemmet även hyras heldag eller halvdag.

Österhaninge församlingshem

Österhaningesalen kan kostnadsfritt användas för begravningsceremonier av alla oavsett religiös tillhörighet. Lokalen kan möbleras på olika sätt och det finns många möjligheter för personligt utformade begravningsakter, både religiösa och icke religiösa. Lokalen kan även hyras för andra ändamål.

Österhaningesalen