Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Forum Johannes

Varmt välkomna till S:t Johannes på föreläsningar.

Torsdag 19 september kl. 19

”Vårt klimat och vår miljö – vart är vår jord på väg?”

Joel Mellin är känd som TV-meteorolog och har en bred erfarenhet inom klimat, miljö och hälsa. Med sin unika kunskap inom alla dessa tre områden kan han visa på hur tätt sammanknutna de är och förklara hur de påverkar vårt samhälle mer än någonsin idag, och vilka förändringar vi behöver göra för att vi ska få en så bra planet som möjligt att leva på.

Fika serveras från kl. 18.30.

Torsdag 17 oktober kl. 19

”Fairtrade - Bättre arbetsvillkor, miljötänk och ekologisk odling.”

Undrar du vad Fairtrade är? Välkommen till en kväll där du får veta mer om Fairtrade, bättre arbetsvillkor, miljötänk, ekologisk odling m.m. som oftast Fairtrade innebär. Per-Åke Skagersten, informatör på Sackeus, kommer och berättar. Det blir även smakprovning av Fairtradeprodukter och du har möjlighet att köpa varorna.

Fika serveras från kl. 18.30.

Torsdag 21 november kl. 19

”Hur pratar vi med våra barn om döden?”

Är det okej att jag som förälder visar min sorg öppet för mina barn? Får barnen se den döde? Dessa frågor och fler därtill kan vi som föräldrar ställa oss när det värsta händer oss- att en närstående till barnet dör.

Gillis Edman har tidigare arbetat som begravningsentreprenör och skapade en av Sverige mest framgångsrika och omtyckta begravningsbyråer.

Nu reser han runt och föreläser för unga såväl som gamla. Med sin långa erfarenhet delar Gillis med sig av mångsidig kunskap och människokännedom på ett fängslande och engagerat sätt. Med humor och värme berättar han om det svåra att vara människa, hur sorger och kriser kan stärka oss och varför insikten om livets ändlighet ökar varje dags värde.

Fika serveras från kl. 18.30.