Foto: Kerstin Larsson

Kyrkokören

En kör för alla över 17 år

Med anledning av covid-19

Restriktionerna fortsätter och endast 8 personer får samlas samtidigt (undantag för begravningar där 20 personer får samlas) och det innebär att alla verksamheter pausas hela januari månad. Vi kommer endast att sända digitala gudstjänster. Förhoppningsvis kan verksamheterna och gudstjänsterna starta igen när smittspridningen har minskat.

Vuxenkören, eller Kyrkokören som vi brukar säga, betyder mycket för de som är med. Att vecka efter vecka få koppla av från arbetslivets stress, flängandet eller de vardagliga rutinerna är underbart. Att få hänge sig och ta sig an musik från olika traditioner och samarbeta med andra vuxna här från Genarp och med professionella musiker är något alldeles speciellt. Samtidigt ger sången i kyrkan också gudstjänstdeltagarna så oerhört mycket av livskraft, glädje och energi.

Kören sjunger på gudstjänster/mässor och av församlingen arrangerade konserter, vissa kyrkliga handlingar, samt deltar på exempelvis Genarpsdagarna, Valborgsfirande, Nationaldagen och kulturveckan.

Kören åker kontinuerligt på olika fortbildningar och träffar med andra körer.

Vi träffas nästan varje torsdag kl 19-22 och övar i Genarps kyrka.

Här nedan finns en inspelad gudstjänst från Trettondedag jul 2019 där Kyrkokören medverkade tillsammans med Rikke Möller Andersen, präst, Miranda Wahlström och Lina Persson på blockflöjt, Jakob Larsson på fagott, Hans Nordenborg, orgel och dirigent var Kerstin Larsson.

Vill du vara med eller har frågor? Kontakta gärna:

Kerstin Larsson

Kyrkomusiker