Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Fryksände pastorat Besöksadress: Kyrkogatan 26, 68530 Torsby Postadress: BOX 52, 68522 TORSBY Telefon:+46(560)27200 E-post till Fryksände pastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Syföreningar

Vi har en syförening i varje församling, dvs. en i Fryksände, en i Lekvattnet, en i Vitsand och en i Östmark församling.

Att delta i en syförening är ett utmärkt sätt att förena nytta med nöje. På våra träffar pratar och skrattar vi, samtidigt som vi dricker kaffe. Några av oss syr, stickar eller virkar. Men du måste inte handarbeta för att vara med - för den som vill finns det många sätt att bidra till det gemensamma arbetet. Under varje träff har vi också en andakt, då vi får möjlighet att sjunga och be tillsammans.

De fyra föreningarna har lite olika engagemang under året, men gemensamt är att alla stöttar Svenska kyrkans sociala arbete både inom Sverige och internationellt. Vi ordnar auktioner, lotterier och brödförsäljning, och det är alltid en del vinster som är ”hemgjorda”.

Vi träffas i genomsnitt varannan vecka, men på olika dagar i de olika församlingarna. Någon gång per termin försöker vi att träffas alla fyra föreningarna tillsammans för att umgås, sjunga och äta, och varje vår har vi en gemensam resa.

Eva Bonander, diakon

Vi träffas varannan vecka i församlingshemmet i  Östmark, Vitsand, Lekvattnet, Fryksände.

Välkommen med du också!