Fryksände pastorat Besöksadress: Kyrkogatan 26, 68530 Torsby Postadress: BOX 52, 68522 TORSBY Telefon:+46(560)27200 E-post till Fryksände pastorat

Vi söker komminister och organist

Fryksände pastorat ligger naturskönt i det vackra Fryksdalen. Här finns akutsjukhus, flygplats med dagliga (vardagar) flygningar till och från Stockholm, en järnvägsstation, bra skolor inklusive gymnasium (med flera specialinriktningar inom skidåkning bl.a.). Kommunen är expansiv och har ett bra företagsklimat. Närheten till Norge ger en extra nerv och skjuts för ortens småföretagare.

Fryksände pastorat ligger väl framme vad gäller arbetsmiljö och har höga betyg på de återkommande psykosociala skyddsronderna. Vi har tagit fram en personalhandbok och är digitalt uppdaterade.

Teologisk eftersträvar vi att vara lutherskt kristocentriska och inom det paradigmet låta det få vara såväl djup som höjd som bredd. Det vill säga att vi månar såväl om den gudstjänstfirande församlingsbon som den församlingsbo vi sällan träffar i en gudstjänst. Detta avspeglar sig i vår breda ”verksamhet” med allt från bibelstudiegrupp till allsång. På konfirmandsidan ligger vi i framkant och har många spännande grupper varav folkracekonfirmationsgruppen nu är inne på sitt 12 år. Vårt musikliv är mycket rikt och diakonin prioriterad.

Komminister, Fryksände pastorat
Fryksände pastorat i norra Värmland söker en komminister. Hos oss är det nära mellan tanke och handling. Du kommer ingå i ett dynamiskt arbetslag och kan själv påverka en del av dina arbetsuppgifter. I pastoratet finns fyra församlingar, tätort och glesbygd och som präst kommer du arbeta i hela pastorat med sedvanliga prästuppgifter. Möjlighet finns att ta särskilt ansvar för en församling. Körkort och tillgång till egen bil är en nödvändighet. Det här är en härlig bygd att vara verksam som präst i. Vi har höga dopsiffror (85 %), konfirmandsiffror (70 %) och kyrklig begravning (95 %) förekommer nästan alltid hos oss.

Värmlänningen i allmänhet och fryksdalingen i synnerhet är i regel öppna och välkomnande till sin natur och det är en fördel om du också är positiv, flexibel, trygg och har lätt att samarbeta med såväl kollegor som ideella. Dina personliga gåvor och intressen ska givetvis också spela roll för tjänstens utformning. Om önskan finns så kan vi hjälpa till med bostad.

För mer info kontakta kyrkoherde Johan Bonander på mail: johan.bonander@svenskakyrkan.se eller tel: 0560-272 01, 070-515 04 40. Sista ansökningsdag 14/4.

Maila din ansökan till fryksande.pastorat@svenskakyrkan.se eller posta den på Fryksände pastorat, box 52, 68522 Torsby

Organist Fryksände pastorat
Vi söker dig som har organistbehörighet eller kyrkomusikerexamen minst B-nivå. Du ingår i ett dynamiskt arbetslag och kan själv påverka en del av dina arbetsuppgifter. Vi förväntar oss god kvalité på sedvanligt spel vid gudstjänster och kyrkliga handlingar i hela pastoratet. Till dina kärnuppgifter hör vidare kyrkokören samt att vara ansvarig för pastoratets orglar. Kyrkokören medverkar regelbundet i gudstjänsterna och framträder vid egna större musikgudstjänster varje termin. I Fryksände kyrka finns en av Karlstads stifts finaste orglar, en nyrenoverad tremanualig Magnusson/Akerman&Lund-orgel samt en tvåmanualig kororgel (R Gustavsson 1998) och en Schimmel-konsertflygel; i pastoratets andra kyrkor/kapell finns ytterligare fina instrument. Du kan bygga vidare på en väletablerad lunchmusikserie, och använda de musikaliska resurserna i gudstjänster, musikgudstjänster och konserter, samt sköta om orglarna. Det finns även en god tradition av musikaliskt samarbete med andra aktörer i Torsby med omnejd och Karlstads stift.

I dina uppgifter ingår även för musiken i pastoratet samordnande administration och budgetarbete, bokning av externa artister, STIM mm. Det är viktigt att du kan och vill samarbeta med kolleger oavsett bakgrund och utbildning och med våra frivilliga och förtroendevalda.

B-körkort och tillgång till bil behövs.