Other languages with Google Translate

Kontakt

Enånger-Njutångers församling Besöks- och postadress: Kyrkov 3, 82530 IGGESUND Telefon: +46(650)76540 E-post till Enånger-Njutångers församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

S:ta Maria, Iggesund

S:ta Maria byggdes 1967 och är ritad av arkitekt Sven Ivar Lind.

S:ta Maria är belägen på Iggesunds kyrkogård. Kapellet byggdes 1967 och är ritat av arkitekt Sven Ivar Lind. Altartavlan, från 1980,  är en väv av Christina Kluge.

2002 installerades en ny orgel som är byggd av Ålems orgelbyggare. 2009 installerades bergvärme istället för direktverkande el. Dopfunten är skapad av konstnär Annica Erixån från Gävle och den invigdes i april 2011.

130 personer ryms, med extrastolar.

Kyrkan används året om till gudstjänst, dop, vigsel och begravning. Varje år ordnas temavandringar för skolan vid jul, påsk och allhelgona.

För bokning, kontakta församlingens expedition tel: 0650-76540.