Inträde i svenska kyrkan

Vad kul att du vill bli medlem i Svenska kyrkan!

Här kan du delta i gudstjänster och välja mellan en mängd aktiviteter för att hitta det som passar just dig.

Nästan alla som lever i Sverige kommer någon gång i sitt liv i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst – och allt däremellan. Oavsett när ska mötet med Svenska kyrkan lyfta, stärka och ge hopp. Kyrkan är en plats att vara stolt över. Du som medlem gör allt möjligt!

Hur blir jag medlem?


Du kan göra detta på olika sätt:
1. Använd formuläret för inträde i Svenska kyrkan som du kommer till när du klickar här. Formuläret kan sparas som pdf, skrivas ut och skickas till Ekerö pastorat, Box 116, 178 22 Ekerö. 
2. Har du inte möjlighet att skriva ut den är du välkommen att kontakta oss så skickar vi dig en blankett. Tfn 08-560 387 00, ekero.pastorat@svenskakyrkan.se

Vårdnadshavare kan anmäla att deras barn ska vara medlem i Svenska kyrkan även om det inte är döpt. Barn över tolv år ska själva ge sitt samtycke.

Ladda ner inträdesblankett för barn under 18 år.

Här kan du läsa mer om vad det innebär att vara medlem i Svenska kyrkan. 

Vilken församling tillhör jag?

Vilken församling du tillhör styrs av folkbokföringen. I lagen om Svenska kyrkan sägs att en församling omfattar de personer som tillhör Svenska kyrkan och som är bosatta inom församlingens område. 

Det finns dock inga hinder för engagemang, till exempel som kyrkvärd, och gudstjänstfirande i andra församlingar än den där du är folkbokförd. Det är dock inte möjligt att vara förtroendevald i någon annan församling än den man tillhör.