Möt Ebba Folkesson

Nyhet Publicerad

Svenska kyrkan Zürich-Basels nya volontär

Jag heter Ebba Folkesson och är 19 år. Jag kommer att jobba som volontär för Svenska kyrkan Zürich-Basel fram till Jul.

Jag har precis tagit studenten från mediagymnasiet LBS-Helsingborg. Mitt stora intresse är att få vara kreativ och skapa. När jag var yngre gick jag på miniorerna där vi pysslade väldigt mycket och det är något jag fortfarande gör på min fritid. Drömfångare är det som blivit det jag pysslar mest med och jag har ställt ut på evenemanget Ung kultur möts. Nu kan jag skapa mer än någonsin med mina nya kunskaper från gymnasiet och det jag fått med mig från barndomen.

Något som jag också tycker om är matlagning och bakning. Jag var med i kyrkans småkockar vilket spädde på mitt intresse och min passion för mat. Jag gillar att få prova på olika maträtter och min favorit just nu är en sallad, vilket jag tycker passar på sommaren.

I många år sjöng jag i kyrkans barnkör. Höjdpunkten var att få träna inför Lucia för att sedan få åka till ålderdomshemmet och sjunga för alla de gamla, för de blev alltid så glada när vi kom. Jag hoppas det blir  många tillfällen att både sjunga och lussa.

Simning har varit en stor del av mitt liv. I 9 år simmade jag och när jag slutade blev jag simtränare istället. Det var första gången jag jobbade med barn och jag vet att det är något jag kommer vilja fortsätta att jobba med i framtiden. Att få lära andra är något jag tycker är mycket roligt för jag själv utvecklas samtidigt som de  också gör det.

Jag ser fram emot att få träffa gamla som unga och få knyta nya vänskaper. Hoppas vi ses!

Ebba