Hästvedakören 2017

KÖRERNA FRÅN HÄSTVEDA KYRKA BESÖKER ZÜRICH ÖVER MIDSOMMAR.

Nyhet Publicerad Ändrad

Fredagen 23 juni 19:00 på Kurvenstrasse i Zürich

KÖRERNA FRÅN HÄSTVEDA KYRKA BESÖKER ZÜRICH ÖVER MIDSOMMAR.

Redan förra sommaren vaknade tanken hos Kyrkokören, att göra en turné i Europa. Rätt snart stod det klart, att vi på nerresan reser i Luthers fotspår; och att slutmålet ska vara Zürich, där Magnus Nordström är kyrkoherde. Magnus var tidigare komminister hos oss i Hästveda och vi minns honom med glädje. Dessutom har flera av våra körsångare släktingar runt om Zürich, varav några också är aktiva i svenska församlingen och i Nota Bene.

Vi lovades ett bidrag till resan av Hässleholms församling, där Hästveda numera är en del. Samtidigt beslöts att även vår allsångskör 'NiH-kören' samt Ungdomskören skulle inbjudas. Och blev det platser över i bussen, så skulle övriga hästvedabor erbjudas dessa. Vi är nu 40 personer som reser. Alla som reser med är inte sångare, så bilden ni ser stämmer inte helt.

Så, efter att ha gett en konsert i Lützen och besökt slottet Wartburg, kommer vi fram till Zürich fredagen den 23 juni. Vi deltar då i er församlingsafton, där vi tillsammans sjunger allsång samt framför en del egna körsånger. På lördagen firar vi midsommar på Nordiska Roddklubben, där vi sjunger tillsammans med kören Nota Bene. På söndagen tar vi oss sedan till Mainau, där vi medverkar i en ekumenisk gudstjänst kl 12.30, innan bussen tar oss hem igen.